Γενικά

Διαδηλώνουν στο δημαρχείο οι φοιτητές του ΤΕΙ Κιλκίς που λειτουργεί με …δανεικό πετρέλαιο

Με …δανεικό πετρέλαιο, που επαρκεί έως πριν το κλείσιμο γιά τις διακοπές του Αγίου Δωδεκαημέρου, αντιμετωπίσθηκε προσωρινώς το πρόβλημα θέρμανσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Κιλκίς.

Οπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών Μιχάλης Αποκίδης, η οριστική λύση εξακολουθεί να εκκρεμεί εξ αιτίας της γραφειοκρατικής εμπλοκής όσον αφορά στην ενεργοποίηση της εργολαβίας του διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων του αρμοδίου και γιά την λειτουργία του ΤΕΙ δήμου Κιλκίς μετά τις υποβληθείσες ενστάσεις.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και δεν προχωρεί ο ανεφοδιασμός με πετρέλαιο, ενώ έχει διενεργηθεί ο διαγωνισμός», τόνισε ο κ. Αποκίδης, «όμως επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, βλέπουμε ότι μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δεν υπάρχει, άρα δεν υπάρχει οριστική λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης».

Ομως, αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.

«Όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωσή μας», συμπλήρωσε ο κ. Αποκίδης, «ένα από τα βασικότερα, αυτό της εκκρεμότητας με το καθεστώς των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ιδρύματος, έχει ως συνέπεια να μένει «καθηλωμένος» σε αυτό και ο εξοπλισμός, που μεταφέρθηκε εκεί με την προοπτική και της δικής μας μετακόμισης σε σύντομο διάστημα. Τουλάχιστον, ας μας επιτρέψουν να τον ξαναφέρουμε στις σημερινές εγκαταστάσεις, ώστε τουλάχιστον να διεξάγονται απρόσκοπτα τα μαθήματα».

Τόσο γιά τους δύο προαναφερθέντες λόγους όσο και σε όλους όσους διατυπώνονται στην πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου σπουδαστών, η κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ συνεχίζεται.

Γιά σήμερα οι σπουδαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Κιλκίς και εν συνεχεία συμβολική κατάληψή του και επίδοση σχετικού ψηφίσματος.

Η συγκέντρωση έχει ορισθεί γιά τις 11 το πρωί.

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα