Πολιτική

Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Π.Ε.Κιλκίς: “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση”

Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση για την “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση” στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Η πλειονότητα των εκπαιδευτικών – συναδέλφων τονίζουν και υποστηρίζουν τη μεγάλη αποστολή και το λειτούργημα που ασκούν οι εκπαιδευτικοί υπέρ των μαθητών και του δημόσιου σχολείου.

Απασχολούντες χιλιάδες εργατοώρες για να στηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όλες τις ώρες της ημέρας.

Χαρακτηριστικά το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 στις 10:30 το βράδυ 15.000 και πλέον εκπαιδευτικοί δούλευαν διαδικτυακά.

Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020 στις 01:18, οι συνδεδεμένοι εκπαιδευτικοί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο αριθμούσαν τους 8.221.

Οι χιλιάδες διαδικτυακές τάξεις αλλά και τα χιλιάδες μαθήματα που έχουν αναρτήσει και αναρτούν καθημερινά στις ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι τώρα αλλά και για το μέλλον η περιουσία – παρακαταθήκη του δημόσιου σχολείου και του μόχθου των συναδέλφων μας, που ακόμα και το υπάρχον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό (Φωτόδεντρο, Αίσωπος, E-books) για το οποίο η υπουργός παιδείας ενημέρωσε τους υπευθύνους παιδείας των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι δουλειά των συναδέλφων μας που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί για το μέλλον σημαντική προστιθέμενη αξία για την εκπαιδευτική Κοινότητα.

Ο καθημερινός αγώνας των εκπαιδευτικών που μέσα στην πανδημία του κορονοϊού είναι οι μόνοι δημόσιοι λειτουργοί (μετά τους γιατρούς, νοσηλευτές, και τα σώματα ασφαλείας) οι οποίοι εργάζονται συνεχώς 10 με 14 ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους για να στηρίξουν και να υποστηρίξουν το οικοδόμημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η επιβράβευση της προσπάθειάς τους από τους μαθητές – μαθήτριες μας, γονείς και κηδεμόνες αλλά και την κοινωνία είναι αυτό που μας ικανοποιεί.

Οι συνάδελφοί μας δεν περιμένουν το παραμικρό από κανέναν άλλον”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αποτέλεσμα και οι ερμηνείες

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ένα αποτέλεσμα που ελάχιστοι ανέμεναν. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι νεοδημοκράτες […]