Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Ομοφώνως με… αρνητικές ψήφους

Ο προϋπολογισμός του δήμου Κιλκίς «εψηφίσθη ομοφώνως», αλλά στην ψηφοφορία …κατεγράφησαν έξι αρνητικές ψήφοι»!

Να μας συγχωρούν οι δημοτικοί άρχοντες Κιλκίς, αλλά η στήλη δεν μπορεί να «συνηγορήσει» σε μία ΓΕΛΟΙΑ διάταξη του νέου νομικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, με την επωνυμία «Κλεισθένης», η οποία απλώς… «κακοποιεί» την ελληνική γλώσσα.

Χώρια η πολλή… «δημοκρατικότητα»(;) με διατυπώσεις του τύπου «διαφοροποίηση» για την αρνητική ψήφο, η οποία, ως πολιτική θέση αλλά και βάσει του… κοινού νου, απλώς… «ακυρώνει» την ομοφωνία!

Είναι, λοιπόν, θέμα «σύμπλευσης» με την στοιχειώδη λογική και δεοντολογία η αναφορά σε απόφαση «κατά πλειοψηφίαν» (έστω και «συντριπτική») και όχι σε «ομόφωνη με διαφοροποιήσεις», επειδή έτσι το θέλουν κάποιοι «εγκέφαλοι» της κεντρικής διοίκησης, που καθιέρωσαν αυτήν την διατύπωση.

Περισσότερα

Πόντιος και… δεν το «κρύβει»

Ήλθε γιά περιοδεία στον νομό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης. Η αρχή έγινε από την […]

Προσκεκλημένος του Προέδρου

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων(ΟΕΚ) με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier, στο προεδρικό μέγαρο Schloss Bellevue. Ο Κιλκισιώτης πρόεδρος […]

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπύράκη στο δημαρχείο Παιονίας

Δείτε ακόμα