Πολιτική

Ψηφιακή συζήτηση για τα αποτελέσματα των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας

Από την διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας συνολικά σε πάνω από 70 ερωτήσεις, ενημέρωσαν αναλυτικά τα στελέχη του κόμματος σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων, εργαζομένων και υγειονομικής θωράκισης της χώρας από τον κορωνοϊό.

Στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου και τη συνδρομή του γραμματέα οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη συμμετείχαν τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας, οι επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος και οι πρόεδροι των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα. Στην ψηφιακή συνάντηση συμμετείχε η ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς ΝΔ δια του προέδρου της Μηνά Παπαδόπουλου.

Κατά την έναρξη της συζήτησης, στην τοποθέτησή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου σημείωσε ότι: «Απέναντι στις σειρήνες της αντιπολίτευσης, που από τον Μάρτιο έλεγε “δώστε τα όλα τώρα”, εμείς απαντήσαμε με σύνεση και αποφασιστικότητα, για αυτό σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε και το δεύτερο κύμα και φυσικά να αμβλύνουμε της αρνητικές επιπτώσεις του στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας. Έχουν γίνει και γίνονται σημαντικά πράγματα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε σειρά ζητημάτων που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Ζητήματα που άλλες ισχυρές οικονομίες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αντιμετωπίσουν».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με το οποίο περισσότερα από 3 δις θα μπουν στις τσέπες των πολιτών, ενώ υπογράμμισε πως η τρίτη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής κατευθύνθηκε στοχευμένα σε όσους έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία όπως για παράδειγμα οι μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις καθώς και οι τουριστικές περιοχές και τα νησιά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εστίασε μεταξύ άλλων «στα στοιχεία της Ernst & Young που παρακολουθεί την πορεία των επενδύσεων σε όλο τον κόσμο» τα οποία δείχνουν ότι η χώρα μας έχει ανέβει ήδη 6 θέσεις με προοπτική το 2021 να ανέβει και άλλες 6, ενώ τόνισε ότι «πέραν των γνωστών εμβληματικών επενδύσεων όπως των Microsoft, Pfizer, Cisco, Digital Realty, Volkswagen έχουμε και πολλές άλλες όπως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στα logistics. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, δεν έχει υπάρξει μεγάλη επένδυση που να έχει σταματήσει στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού».

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εστίασε στο συνεκτικό, έγκαιρο και στοχευμένο πλέγμα μέτρων προστασίας της εργασίας που υιοθετήθηκε και υλοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή με αποτέλεσμα η Ελλάδα να παίρνει τα εύσημα της Eurostat καθώς η αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας έχει αναχαιτιστεί και γι’ αυτό είναι από τις μικρότερες στην Ευρωζώνη.

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες αναλυτικά για τις νεότερες εξελίξεις, την προετοιμασία, τη στρατηγική και το σχέδιο για την απόκτησή των εμβολίων καθώς και για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιας και αυτό μας εξασφαλίζει, μέσω της ευρωπαϊκής συμφωνίας, να παραλάβουμε ικανή ποσότητα εμβολίων ταυτόχρονα με τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Τη διαδικτυακή συζήτηση συντόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας – υπεύθυνη για τα περιφερειακά μέσα, Έλενα Σώκου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ
Ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των Προέδρων των κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ από όλη την Ελλάδα επισήμανε τα ακόλουθα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος (όσον αφορά τον τομέα υγείας λόγω και των δύσκολων ημερών που περνά η Πατρίδα μας από την μάχη με την φονική πανδημία του κορωναϊού):

– Αμεση ανάγκη να ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα οι διαδικασίες ώστε πιο σύντομα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα να ξεκινήσει η λειτουργία νέας και οργανωμένης ΜΕΘ (η οποία ως γνωστόν ήδη έχει αποφασισθεί το προηγούμενο πρόσφατο χρονικό διάστημα και έχει δημοσιοποιηθεί προς τα μέσα ενημέρωσης)

– Επίσπευση διαδικασιών για την μονιμοποίηση γιατρών παθολόγων στο Κιλκίς και στο Νοσοκομείο Γουμένισσας,

– Ολόσωμες στολές προστασίας για τα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού Κιλκίς,

– Εδώ και δέκα χρόνια στο νοσοκομείο Κιλκίς υπάρχει έλλειψη γιατρού νευρολόγου, πνευμονολόγου και ενεργοποίηση και της ουρολογικής κλινικής.”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.