Γενικά

Ψέμμα Πρωταπριλιάς κοντά στην …αλήθεια!

Τηρώντας και φέτος το πατροπαράδοτο έθιμο της Πρωταπριλιάς, ο «Μαχητής» ανήρτησε κείμενο, σύμφωνα με το οποίο η εκλογική περιφέρεια του Κιλκίς χάνει μία έδρα εκπροσώπησης στην Βουλή των Ελλήνων και από τριεδρική καθίσταται διεδρική, εξ αιτίας της μειώσεως του πληθυσμού του νομού.

Βεβαίως, αυτό είναι τώρα ψευδές.

Όμως στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί αληθές, καθώς η δημογραφική συρρίκνωση του νομού είναι δεδομένη, σύμφωνα με τη απογραφή του 2021, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα επίσημα αποτελέσματα.

Γενικότερα, πάντως, το δημογραφικό αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας, καθώς η μείωση του πληθυσμού δεν αφορά μόνο στον νομό μας, αλλά γενικότερα στην ελληνική Επικράτεια.

Και είναι θέμα χρόνου να αποδειχθεί αλήθεια το πρωταπριλιάτικο ψέμμα του «Μαχητή», αν δεν αλλάξουν τα αρνητικά δεδομένα και στο ισοζύγιο θανάτων – γεννήσεων και στο θέμα της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]