Γενικά

Το βραβευμένο ντοκυμανταίρ «Το αλάτι της γης» θα προβληθεί στο Πολύκαστρο

Το βραβευμένο ντοκυμανταίρ «Το αλάτι της γης» θα προβληθεί στο Πολύκαστρο στο πλαίσιο εκδήλωσης των «Γιατρών χωρίς Σύνορα».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23.2.16, στο δημοτικό κέντρο πολιτισμού και πληροφόρησης, με ώρα έναρξης 7.30 το βράδυ.
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Αντώνη Ρήγα, συντονιστή των προγραμμάτων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην Ειδομένη, Γιώργο Κατσάγγελο, διευθυντή φωτογραφίας και Βασίλη Καρκατσέλη, εθελοντή.

Το ντοκυμανταίρ
Tα τελευταία σαράντα χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης Ιστορίας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει το τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη. Για τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο οι άνθρωποι παντού διαφορετικοί και όμως ίδιοι, αποτελούν «Το αλάτι της γης».

Περισσότερα

Σε εξέλιξη από την ΠΕ Κιλκίς εργασίες αποκατάστασης συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών του οδικού δικτύου

“Aποκαθιστούμε, συντηρούμε, βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές του οδικού δικτύου. Κυρίαρχη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Επενδύουμε σημαντικούς […]

Δείτε ακόμα