Γενικά

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο Γρίβας, Καστανερής και Μεγάλων Λιβαδίων

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο που “διατρέχει” τις τοπικές κοινότητες Γρίβας, Καστανερής και Μεγάλων Λιβαδίων, όπου έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν κατολισθήσεις και υποχώρηση του οδοστρώματος, πραγματοποίησε, σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Γιάντση, τον προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπο Στεργιάδη και υπηρεσιακά στελέχη της υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης υπογράμμισε πως η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, με την υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκε άμεσα στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης και, με απόφασή του, έγινε διάθεση προσωπικού, οχημάτων και μηχανημάτων έργου από το Μητρώο Εργοληπτών της Π.Κ.Μ προς αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας και των συνοδών συνεπειών/ καταστροφών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων στην προαναφερθείσα περιοχή.

Από την πλευρά του , ο κ. Στεργιάδης επισήμανε – μεταξύ άλλων – ότι «η Πολιτική Προστασία θα προβεί σε κάποιες ενέργειες άμεσης αποκατάστασης έτσι ώστε να υπάρξει μία δίοδος για τους πολίτες που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές. Μέσα στην εβδομάδα θα κινηθούμε προς την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης της περιοχής και σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι συνθήκες ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Οδό Γουμένισσας – Μ. Λιβαδίων, μεταξύ των οικισμών Καστανερής – Μ. Λιβαδίων (20ο με 22ο χλμ.) έχει διακοπεί εξαιτίας των προβλημάτων στα προαναφερθέντα σημεία του οδικού δικτύου, για τα οποία είναι σε εξέλιξη οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας και την επίλυση των προβλημάτων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Επ. Οδού Αξιούπολης – Σκρα – Αρχαγγέλου – Μ. Λιβαδίων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]