Πολιτισμός

«Αυγουστιάτικη Πανσέληνος» και στο αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς

Στο πλαίσιο του επιτυχούς πανελλήνιου θεσμού της «Αυγουστιάτικης Πανσελήνου», που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια γιά τον πολιτισμό υπουργείο, η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς θα υποδεχθεί το κοινό και φέτος υπό το φως του φεγγαριού στο αίθριο και τον κήπο του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Στις 20.00 οι μικροί φίλοι του μουσείου αλλά και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» από το Θέατρο Σκιών του Θεοδόση Βογιατζή.

-Στις 21.00, ο κήπος του μουσείου θα πλημμυρίσει με μελωδίες από έργα Ελλήνων συνθετών εμπνευσμένα από την Σελήνη, θεά και τιτανική οντότητα κατά την ελληνική μυθολογία, που θα παρουσιάσει το αξιόλογο τοπικό μουσικό καλλιτεχνικό σύνολο «Η πόλις». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς.
Η είσοδος στους παραπάνω χώρους θα είναι ελεύθερη.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς είναι 23410 22477.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα