Άτυχος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Κ.Ζώτος, προετοιμσία Προδανά

Αθλητισμός /

Δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της δισκοβολίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων ο Κυριάκος Ζώτος.
Ο πρωταθλητής του ΓΣ Μανδρών ακολούθησε «επιθετική» τακτική με στόχο την υπέρβαση του ορίου πρόκρισης των 59,00μ., ήτοι μία επίδοση υψηλότερη της ατομικής του, και όχι ένα καλό «πλασάρισμα» ώστε να ελπίζει στην πρόκριση ως επιλαχών.
Όμως, στάθηκε άτυχος καθώς η τακτική αυτή, σε συνδυασμό με την τεχνική που θέλησε να εφαρμόσει, «δεν του βγήκε»… «στις λεπτομέρειες».
Έτσι, περιορίσθηκε στα 53,88μ., που τον κατέταξαν ενδέκατο στον προκριματικό όμιλό του και 23ο στην γενική κατάταξη.
Ωστόσο, η κατάληξη αυτή του αγώνα ούτε «ακυρώνει» επιτυχίες του Κυριάκου σε προηγούμενους μεγάλους αγώνες ούτε θέτει εν αμφιβόλω την αξία και τις δυνατότητές του.
Ήταν απλώς μία ακόμη σπουδαία διεθνής εμπειρία γιά τον ταλαντούχο Κιλκισιώτη ρίπτη, που προστίθεται στις σημαντικές αγωνιστικές παραστάσεις του, οι οποίες και αναμένεται να αποτελέσουν το «εφαλτήριο» γιά τις επόμενες διακρίσεις και την περαιτέρω καταξίωσή του.
Άλλωστε, είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία ανήκει στην κατηγορία εφήβων, και αυτό, υπό την μοναδική επιφύλαξη τυχόν ασταθμήτων παραγόντων, …«λέει πολλά».
Οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού εφήβων διεξήχθησαν στην πόλη Γιουτζήν της Πολιτείας Όρεγκον των ΗΠΑ από την Τρότη 22 έως και την Κυριακή 27.7.14, και ο Κυριάκος Ζώτος αγωνίσθηκε την Παρασκευή 25.7.14.

Γιά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παίδων προετοιμάζεται ο Α.Προδανάς
Διεξάγονται από την Δευτέρα 18 έως και το Σάββατο 30.8.14, στην κινεζική πόλη Νιν Γιάγκ, οι θεσπιζόμενοι φέτος Ολυμπιακοί Αγώνες παίδων ή νεότητας, όπως αποκαλούνται.
Τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού θα αρχίσουν την Τετάρτη 20.8.14, με το ενδιαφέρον των Κιλκισιωτών φίλων του στίβου να εστιάζεται στην συμμετοχή του Αλέξη Προδανά στην σφυροβολία.
Ο πρωταθλητής του ΓΣ Μανδρών συνεχίζει την προετοιμασία του γι’ αυτήν την νέα σπουδαία αγωνιστική «πρόκληση», με αντικειμενικό σκοπό να τιμήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά χρώματα, αναδεικνυόμενος γιά άλλη μία φορά σε άξιο «πρεσβευτή» του κιλκισιώτικου αθλητισμού.
Συγχρόνως επιδιώκει να δώσει τέλος σε ατυχίες, που «σημάδεψαν» προηγούμενους μεγάλους αγώνες του, στερώντας του σημαντικές διακρίσεις, στις οποίες συνηγορούν τα προσόντα και το ταλέντο του.

Περισσότερα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]

Δείτε ακόμα