Πολιτική

Ατυχής η παρέμβασή σας ΤΩΡΑ, κύριε Καραμανλή

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος

Αγαπητοί αναγνώστες, έμεινε μία ημέρα για το δημοψήφισμα, και η επικρατούσα ατμόσφαιρα στην χώρα μας θυμίζει προεκλογική περίοδο, παρά δημοψήφισμα.

Συγκεντρώσεις κυβερνητικών βουλευτών υποστηρίζοντας το ΟΧΙ και αυτών της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζουν το ΝΑΙ.

Το παράλογο σε όλοι αυτή περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είναι ότι και οι δύο αναφέρονται σε καταστροφή αν επιλέξουμε είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ.

Και δεν έφτανε αυτή φρενίτιδα που έχει κυριεύσει τα αντίπαλα στρατόπεδα, μετά από έξι σχεδόν χρόνια, «έσπασε» την σιωπή του και εμφανίστηκε επισήμως στα ΜΜΕ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, λαμβάνοντας ανοικτά θέση υπέρ του ΝΑΙ. Δεν θα περίμενε εξ άλλου κάποιος το αντίθετο, και είναι λογικό.
Προσωπικώς αιφνιδιάστηκα, παραλλήλως δε απογοητεύτηκα από αυτήν την παρέμβασή του, που ειλικρινώς δεν την περίμενα ,είτε συμφωνώ είτε όχι με τους προβληματισμούς του για την πορεία της χώρας μας, διότι δεν μας συνήθισε σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Προβληματίστηκα πάρα πολύ, αν θα έπρεπε να αναφερθώ, σε αυτήν την παρέμβαση της τελευταίας στιγμής, η οποία κατ εμέ σκοπό είχε να επηρεάσει αυτούς που πρόσκεινται στον κ. Καραμανλή και είναι απογοητευμένοι από τον κ. Σαμαρά.

Δεν θα «πέσω» και εγώ στην «παγίδα» του διχασμού, όμως θέλω να ρωτήσω τον αγαπητό, σε μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων, κ. Καραμανλή:

Γιατί κύριε πρωθυπουργέ επί πέντε χρόνια που η ελληνική κοινωνία τράβηξε και τραβά ακόμη τα πάνδεινα με τις μειώσεις μισθών, με τα διάφορα «χαράτσια» τα οποία επέβαλαν οι τοκογλύφοι δανειστές μας, μέσω των «μνημονίων», με τις ουρές στα δωρεάν λαχανικά, στην ΔΕΗ για ρυθμίσεις κ.π.ά. τα οποία οδήγησαν σε απονενοημένες ενέργειες πολλούς συνανθρώπους μας, να θέσουν τέρμα στη ζωή τους δεν μιλήσατε και δεν πήρατε κάποια θέση;

Γιατί, κύριε πρωθυπουργέ τώρα διαπιστώσατε, ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η Πατρίδα μας; Επί πέντε έτη δεν βλέπατε ότι πηγαίναμε από το κακό στο χειρότερο;

Απογοητεύσατε όλους όσους περιμέναμε κάποια στιγμή να αναλάβετε την διακυβέρνηση της χώρας και να την βγάλετε από τις «ξέρες», όπου την έχουν «ρίξει» εδώ και έξι χρόνια. Σας περιμέναμε ως ηγέτη, και όχι ως σχολιαστή.

Αντ’ αυτού στηρίζετε αυτούς που μας κατέστρεψαν οικονομικώς μας στέρησαν την αξιοπρέπεια μας, εκδίωξαν τα παιδιά μας στο εξωτερικό, εξαθλίωσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κατάντησαν την Πατρίδα μας ζητιάνα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα τώρα να μας εκβιάζουν ζητώντας γην και ύδωρ.

Δεν πεινάστε. Είχατε χρήματα για πετρέλαιο και δεν καίγατε ό,τι βρίσκατε μπροστά σας. Είχατε να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ και την υπέρογκη φορολογία και τόσα άλλα. Εμείς όμως δεν είχαμε, διότι μας τα πήραν εν ψυχρώ και ανερυθρίαστα.

Κλείνοντας θέλω να ξαναπώ όχι στην διχόνοια, ναι στην ομόνοια, και ας αφήσουμε τους πολίτες να αποφασίσουν μόνοι τους, για την τύχη τους, προκειμένου να μην ασκούν την επομένη κριτική εκ του ασφαλούς και, εν πάση περιπτώσει, ας γίνουμε κάποια στιγμή υπεύθυνοι και ας αναλαμβάνουμε, επί τέλους, τις ευθύνες μας.

Μην βάζουμε τα χρήματα και τους οικονομικούς δείκτες πάνω από την Πατρίδα μας.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας