Πολιτισμός

Αθρόα συμμετοχή παιδιών στις θερινές εκδηλώσεις της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης του Κιλκίς


Μεγάλη συμμετοχή παιδιών είχε και φέτος η θερινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικής απασχόλησης στην δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς, με τίτλο “Με την φαντασία μου μπορώ και αυτό το καλοκαίρι να κάνω μαγικό”.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Και έγινε πραγματικά μαγικό το Καλοκαίρι τις τέσσερις εβδομάδες που διήρκησαν οι φετινές δράσεις. Oι ήρωες των παραμυθιών ξεπήδησαν από τα βιβλία για να κρατήσουν συντροφιά τους μικρούς και μεγάλους φίλους της βιβλιοθήκης.
Με τη βοήθεια των εθελοντών τρομεροί πειρατές, πριγκίπισσες, δράκοι και ατρόμητοι ιππότες, μικρά και μεγάλα βατράχια, καμηλοπαρδάλεις που αγαπούν τα καπέλλα, ένας όχι και τόσο άγριος μπαμπούλας και άλλοι πολλοί ενθουσίασαν, κράτησαν συντροφιά, διασκέδασαν, και κάποιες φορές προβλημάτισαν τους συμμετασχόντες.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απόψεις, φόβους, ελπίδες και όνειρα αλλά και να παίξουν επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια, να γνωρίσουν νέους φίλους, να συνεργαστούν, να τραγουδήσουν και να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες μέσα από ένα μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων.
Ο στόχος όλων των δράσεων είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και να κατανοήσουν τα μεγάλα ταξίδια και τους καινούριους κόσμους που μπορεί να ανοιχτούν μπροστά τους μέσω της ανάγνωσης βιβλίων.
Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν 16 προγράμματα από 18 Ιουνίου έως και 16 Ιουλίου, με την συμμετοχή 192 παιδιών.
Η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους παρακάτω εθελοντές και εθελόντριες που με αγάπη και μεράκι αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να πραγματοποιηθούν αυτές οι δράσεις: Καλλιόπη Μητσακάκη, Νικολέτα Τσεσμετσίδου, Αθηνά Τσιρίκα, Ελισάβετ Χριστοφορίδου, Μάρθα Αραβίδου, Σοφία Μιχαηλίδου, Ζήνα Κωνσταντινίδου, Ελένη Ρεκάλου, Ανατολή Αυγερινού, Ανατολή Ελευθεριάδου, Καλλίτσα Τραγουδάρα και Γεώργιο Πέρρο. Επίσης θερμές ευχαριστίες στην Μαρία Χατζηγεωργιάδου και το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας περιφερειακής ενότητας Κιλκίς “Νηρέας” και την Μαρία Παπαδοπούλου, σχολική σύμβουλο 38ης περιφέρειας νομού Κιλκίς.
Η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς θα παραμείνει ανοιχτή όλο το Καλοκαίρι από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 08.00-15.15..
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: [email protected], Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis
Περισσότερα
Δείτε ακόμα