Αθλητισμός

Αθρόα η συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες «Ηρώων Κιλκίς» και υγείας


Το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ευεξίας και της χαράς που δημιουργεί η συλλογική συμμετοχή σε έναν ευγενικό σκοπό, διατρανώθηκε στους πρώτους αγώνες δρόμου, υγείας και αλληλεγγύης, που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Κιλκίς, το κέντρο κοινωνικής στήριξης Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.
Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν πάνω από 430 δρομείς και αρκετοί πολίτες που αυθόρμητα μπήκαν στο πλήθος και έλαβαν μέρος όλοι με κέφι και ζωντάνια στις δύο διαδρομές.
Η πρώτη διοργάνωση των αγώνων δρόμου, υγείας και αλληλεγγύης εξελίχθηκε σε μιάν όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή. Από νωρίς το πρωί της ηλιόλουστης Κυριακής 10.5.15, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του δημαρχείου Κιλκίς, σημείο εκκίνησης των αγώνων, οι δρομείς για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να παραλάβουν τα διαφημιστικά μπλουζάκια με το σήμα των αγώνων.
Η ρυθμική μουσική ζωντάνεψε την διάθεση, με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης και διαφάνειας Δημήτρη Τσαντάκη να δίνει το σύνθημα της συμμετοχής
Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου ”Ηρώων Κιλκίς”, που κάλυπτε την απόσταση των δέκα χιλιομέτρων, κήρυξε στις 11 το πρωί ο καθηγητής φυσικής αγωγής του κέντρου κοινωνικής στήριξης Χρήστος Γιοβάς με τον πρώτο δρομέα, Γιάννη Πολυμένη να τερματίζει μόλις 35,51’ λεπτά αργότερα, τον Κοσμά Κωνσταντινίδη να τερματίζει δεύτερος σε 37,40’ και τον Ευθύμη Κέλλη να τερματίζει τρίτος σε 38’. Ανάμεσά τους έτρεξαν και η πρόεδρος του ΚΕΘΙ Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεμιστοκλής Ανθρακίδης.
Μία ώρα αργότερα ξεκίνησε ο δρόμος περιπάτου αλληλεγγύης και υγείας και η διαδρομή ολοκληρώθηκε γύρω στην 1 μετά το μεσημέρι. Εντυπωσιακή υπήρξε η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία που συνόδευαν οι γονείς και οι κηδεμόνες τους καθώς και πλήθος πολιτών που συμπορεύθηκαν με τα άτομα με αναπηρία. Οργανωμένα συμμετέσχαν στην διαδρομή ο σύλλογος καρκινοπαθών «Ο Άγιος Ευγένιος», ο περιβαλλοντικός σύλλογος περιπατητών, το «Ράντζο Κιλκίς», οι πολιτιστικοί σύλλογοι Δροσάτου και Άνω Αποστόλων, το γυμναστήριο “Kίνησις”, ο αθλητικός σύλλογος ”Αίας” Κιλκίς.
Στον περίπατο αλληλεγγύης και υγείας συμμετέσχαν και ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής στήριξης, Παύλος Θωμαϊδης, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής [ρόνοιας, [ολιτισμού, δόμησης και διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου η πρόεδρος της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς Χρυσή Σοφού και η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής των φύλων Αννα Δημάκη.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς των φορέων ειδικής αγωγής του δήμου Κιλκίς ( Ειδικό Σχολείο, ΕΕΕΕΚ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και κέντρο κοινωνικής στήριξης).
Στην διοργάνωση συμμετέσχαν με εθελοντική συνεισφορά ο Ερυθρός Σταυρός, ο πολιτιστικός σύλλογος Δροσάτου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αποστόλων, ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κιλκίς και ο «Ποδηλάτης».
«Ήταν μια ζεστή γιορτή που όλος ο κόσμος αγκάλιασε και έβαλε στην καρδιά του, γεγονός που ενθαρρύνει τους διοργανωτές για τη συνέχισή της την επόμενη χρονιά σε πιο οργανωμένη και λειτουργική βάση», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα