Κοινωνία

Με αθλητικές δραστηριότητες τιμήθηκε η ημέρα των ΑΜΕΑ

Με αθλητικές δραστηριότητες τίμησε η ομάδα φυσικής αγωγής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ).
Οι σχετικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 3.12.15 στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου γυμνασίου Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο της ΟΦΑ αναφέρονται τα εξής:
«Το 1992, η γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.
Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, δια μέσου της φυσικής αγωγής (Ο.Φ.Α.) και του συμβουλευτικού σταθμού νέων(Σ.Σ.Ν.), θέλοντας να συμβάλει στην κοινωνική ενσωμάτωση αυτών των συνανθρώπων μας, συμμετείχε στις δράσεις του κέντρου κοινωνικής στήριξης Κιλκίς.

Την Πέμπτη 3.12.15, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου γυμνασίου Κιλκίς, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις με θεματική τη συμμετοχή των ΑΜΕΑ στο παραολυμπιακό άθλημα «Boccia» («μπότσα»=«βότσαλα»), στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/τομέας αθλητισμού. Με στόχο την σύνδεση τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης στα πλαίσια του σχολικού αθλητισμού, συγκροτήθηκαν μεικτές ομάδες από άτομα τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μυηθούν στους κανονισμούς του παραολυμπιακού αθλήματος «Boccia» («μπότσα»=«βότσαλα»).

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας επαίδευσης Κιλκίς, συγχαίρει τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 2ου γυμνασίου Κιλκίς για τη θερμή τους στήριξη. Ιδιαίτερα συγχαίρει τους μαθητές του 2ου γυμνασίου Κιλκίς που συμμετείχαν στις παραπάνω αθλητικές δράσεις, πετυχαίνοντας στην πράξη την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς δια μέσου της φυσικής αγωγής και του συμβουλευτικού σταθμού νέων, ευελπιστούν στην ενίσχυση της συνεργασίας σχολείων σε παρόμοιες δράσεις που ενεργοποιούν αντανακλαστικά αποδοχής της διαφορετικότητας, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο μια καλύτερη κοινωνία».

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας