Γενικά

Αθανάσιος Τζούρτζος: Καμία αύξηση δημοτικών τελών στο δήμο Παιονίας για το 2021

Απάντηση σε δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο αναφερόταν σε 500.000 ευρώ επιβάρυνση των δημοτών μας για το 2021, προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τους κατοίκους της Παιονίας για τα εξής:

“Στις 31 Αυγούστου 2020 με τις αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου 110 ,110 α, 110 β , 110 γ ,110 ε, 110 η και 110 στ, αποφασίστηκε όλα τα δημοτικά τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, κοινοχρήστων χώρων κλπ να παραμείνουν ίδια και να μην υπάρξει καμία αύξηση.

Αυτό αποτυπώθηκε αντίστοιχα και στον προϋπολογισμό του 2021 όπου τα αναμενόμενα έσοδα από τέλη είναι λιγότερα από τα έσοδα που αναγράφονται στον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους.

Η χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου Υγείας- Πρόνοιας παρέμεινε ίδια με την χρηματοδότηση των προηγουμένων ετών , όπως προβλέπεται από την συστατική πράξη του φορέα.

Το δάνειο για τις παιδικές χαρές είναι ύψους 895.000 ευρώ και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το 2018 από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο δήμο μας πληρώνουν τα δημοτικά τέλη που προβλέπει ο νόμος. Κανένα δώρο δεν έχει γίνει προς αυτές. Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ο ιδιωτικός τομέας που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας προσφέρει τα μέγιστα στη τοπική οικονομία, έχει ανάγκη στήριξη και όχι καταδίωξη από μέρους μας.

Δεν έγινε καμία μετακύλιση υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΠ προς τον δήμο Παιονίας από την σημερινή διοίκηση.

Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου Παιονίας έχει γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημότες και αξιοποιεί κάθε τι που συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας τους, έχοντας γνώμονα την αλήθεια, την διαφάνεια και το σεβασμό των κανόνων λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και του δημοσίου συμφέροντος”.

*Αντιδήμαρχος οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών δήμου Παιονίας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα