Γενικά

Ατέλειες επικίνδυνες γιά την σωματική ακεραιότητα στην περιοχή «Κήπου»

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι φωνές διαμαρτυρίας γιά κατασκευαστικές ατέλειες στην υπό ανάπλασιν περιοχή «Κήπου»-πάρκου του Κιλκίς, οι οποίες «εγκυμονούν» κινδύνους γιά την σωματική ακεραιότητα.
Με αφορμή το δεύτερο περιστατικό τραυματισμού παιδιού στην επίμαχη περιοχή μέσα σε ένα μήνα, ο συμπολίτης Ευάγγελος Μαυρογόνατος απευθύνει την ακόλουθη «ανοικτή» επιστολή προς τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη:

«Κύριε δήμαρχε.
Επί τέλους, κάντε κάτι γιά τον χώρο του (πρώην) «Κήπου». Υπάρχει κίνδυνος να μείνουν ανάπηρα παιδιά ή ακόμη και να χαθούν και ζωές.
Την Πέμπτη 30.4.15 μοτοποδήλατο κτύπησε παιδάκι. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, όταν παιδί φίλου, που έπαιζε με τα εγγόνια μου, στον χώρο-«καρμανιόλα» της πόλης μας, δηλαδή τον πρώην, έτσι όπως τον κατάντησαν, «Κήπο» και νυν τσιμεντοχώρο, γλίστρησε και έπεσε μέσα σε έναν από τους τσιμεντόλακκους αυτής της απαίσιας ανάπλασης (καταστροφής του χώρου κατ’ εμέ) με τα βρώμικα νερά και τις υπάρχουσες πέτρες (δεν ξέρω ποιός ευθύνεται γιά την μη απομάκρυνσή τους), με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο μέτωπο και να το ανασύρουμε αιμόφυρτο. Ευτυχώς την γλύτωσε με δύο ράμματα και δεν έχασε το μάτι του.

ΚΗΠΟΣ

Βεβαίως, δεν ευθύνεσθε για την εκπόνηση και έγκριση αυτού του αίσχους, που ατυχώς το χαρακτηρίζουμε ανάπλαση. Όμως, ευθύνεσθε για την άμεση λήψη μέτρων διόρθωσης, προς ασφάλειαν και προστασίαν των παιδιών μας, αλλά και των μεγαλυτέρων σε ηλικία.

Πέραν αυτών των δύο περιστατικών, ο όλος χώρος στην πράξη αποδεικνύεται, ότι είναι εντελώς ακατάλληλος και άχρηστος, γιά να παίζουν παιδιά, αφού ελλοχεύει ανά πάσαν στιγμήν ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα και, το χειρότερο, να μείνουν ανάπηρα ή να χαθεί και κάποια ζωή.
Όση προσοχή και αν επιδεικνύουν οι γονείς, ο χώρος όλος είναι όλο παγίδες, με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΚΗΠΟΣ

Τελικώς, η κατά καιρούς ανάδειξη του θέματος από το δημοιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή του Κιλκίς» αλλά και από εμέ προσωπικώς, σε ό,τι αφορά στην καταστροφή του χώρου και την κάλυψή του με γκρό μπετό και την επικινδυνότητα της όλης κατασκευής, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο, αφού μέσα σε ένα μήνα έχουμε δύο τραυματισμούς παιδιών.

Μήπως πρέπει επί τέλους, σε αυτόν τον τόπο, κάποιοι να πληρώνουν γιά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις κακοτεχνίες, τα οποία αποβαίνουν εις βάρος της ασφαλείας των πολιτών της;
Άλλο η θεωρία και οι ωραίες μακέτες των έργων και άλλο η πράξη, η οποία, όπως απεδείχθη στο παρόν έργο, ήταν καταστρεπτική για τον χώρο αυτόν της πόλης μας, αφού δεν προσφέρει απολύτως τίποτε, εκτός από μία ωραία φωτογραφία το βράδυ με τα φώτα.

Κύριε δήμαρχε, για να μην έχουμε άλλα ατυχήματα, δύο λύσεις υπάρχουν:
Να λάβετε αμέσως μέτρα ασφαλείας του χώρου, προστασίας των παιδιών, αλλά και μεγαλυτέρων σε ηλικία ή να απαγορεύσετε την χρήση του χώρου, αφού ακόμη και η διέλευση σε ωρισμένα σημεία εγκυμονεί από μόνη της κινδύνους για πρόκληση ατυχήματος.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω και την παράνομη διέλευση ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων από τους πεζόδρομους αλλά και του χώρου, όπου υποτίθεται ό,τι παίζουν τα παιδιά, όπου πρέπει να γίνονται κάποιοι εντατικοί και αυστηροί έλεγχοι από πλευράς της Αστυνομίας, για τους ασυνείδητους αυτούς συμπολίτες μας.

Προσωπικώς, θλίβομαι ως πολίτης για την κατάντια αυτού του χώρου, που έγινε εστία μολύνσεως με τα λιμνάζοντα όμβρια νερά, όπου τα κουνούπια θα δράσουν το Καλοκαίρι, και ένας μικρός σκουπιδότοπος με πέτρες. Κυρίως αγανακτώ ως παππούς, διότι δεν μπορώ πλέον να μεταβαίνω στον χώρο με τα εγγόνια μου.
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]