Αστυνομικό κράτος θυμίζει μήνυμα του διευθυντή προς τους γονείς στο 2ο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου

Γενικά /

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr αναφέρονται τα εξής:

“Αιφνιδιάστηκαν οι γονείς των μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου όταν, πριν από δύο ημέρες, έλαβαν μια επιστολή-σημείωμα από τον διευθυντή.

Τους επισημάνθηκε πως πρέπει να διενεργηθεί ο γνωστός έλεγχος των self tests, το αποτέλεσμα των οποίων θα πρέπει να δηλωθεί στη γνωστή πλατφόρμα ώστε να μπορεί το κάθε παιδί να εισέλθει στο σχολείο. Όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και καιρό.

Όμως, στο σημείωμα προστίθεται και η εξής επισήμανση:

«Ειδικά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης θα ελεγχθούν και από την Αστυνομία για να μπορέσουν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση της τάξης τους».

Μάλλον όσοι έχουν την εντύπωση πως το 2ο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου βρίσκεται σε μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα κάνουν λάθος. Κατά τα φαινόμενα, ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου έχει την εντύπωση (ή τον έχει πείσει το υπουργείο Παιδείας) πως ζει σε ένα κράτος δικτατόρων όπου η αστυνομία ελέγχει τα παιδιά του δημοτικού ωσάν να μην υπάρχουν δάσκαλοι ή άλλο διοικητικό προσωπικό ή ακόμα και ο ίδιος ο διευθυντής, για να ελέγξουν μερικές δεκάδες μαθητών της πέμπτης και της έκτης τάξης, πριν επιβιβαστούν σε ένα λεωφορείο για να πάνε σε σχολική δραστηριότητα.

Ο κ. διευθυντής λοιπόν ισχυρίζεται πως, επειδή έχει ορισμένους αρνητές γονείς που αρνούνται να αναρτήσουν τα αποτελέσματα των self tests στην ψηφιακή πλατφόρμα «edupass», ανέφερε στο επίμαχο σημείωμα την Αστυνομία και το ενδεχόμενο να ελεγχθούν από αυτήν τα λεωφορεία για να εκφοβίσει αυτούς τους γονείς. Μα αν κάποιος διαβάσει με προσοχή το σημείωμα, αντιλαμβάνεται πως ο κ. διευθυντής γράφει και εννοεί πως οι μαθητές και οι μαθήτριες της 5ης και της 6ης δημοτικού θα ελεγχθούν από την Αστυνομία και όχι τα λεωφορεία. Η «Ζούγκλα» ζήτησε, όπως είναι υποχρεωμένη, από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, διευθυντή του σχολείου, να καταθέσει την άποψή του. Οι αναγνώστες κρίνουν.

Όπως και να ‘χει το πράγμα, κανείς διευθυντής δημοτικού σχολείου σε αυτή τη χώρα δεν έχει το δικαίωμα να ενημερώνει γονείς πως τα παιδιά τους θα ελεγχθούν από αστυνομικούς για το αποτέλεσμα των self tests. Αυτό είναι καθήκον και υποχρέωση του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού του κάθε σχολείου. Αυτά επιτάσσουν η Δημοκρατία, οι νόμοι, οι διατάξεις και το Σύνταγμα.

Ο κύριος διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου, οφείλει αφενός μια εξήγηση και αφετέρου επιβάλλεται να αντιληφθεί και να το παραδεχθεί δημοσίως πως η επιστολή που έστειλε είναι ανάρμοστη με τα καθήκοντά του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, αλλά και την ιδιότητα του δημοκρατικού πολίτη.

Το υπουργείο Παιδείας, από την άλλη, οφείλει να εξηγήσει αν αυτές οι συμπεριφορές είναι εναρμονισμένες με το περιεχόμενο εγκυκλίων που έχουν αποσταλεί στα σχολεία. Αν όχι, τότε οφείλει να θέσει σε διαθεσιμότητα αμέσως τον διευθυντή αυτόν.

Αν, τώρα, υφίστανται εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας που προβλέπουν ελέγχους από αστυνομικούς σε παιδάκια του δημοτικού, τότε η κυρία Νίκη Κεραμέως δεν οφείλει απλώς εξηγήσεις, αλλά να παραιτηθεί πάραυτα.

Τέλος, το τελευταίο ερώτημα απευθύνεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Πώς είναι δυνατόν εδώ και αρκετό καιρό να παρατηρούνται σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και τομείς που λειτουργούν με ευθύνη του Δημοσίου συμπεριφορές που θα έκαναν έναν δημοκρατικό πολίτη να ντρέπεται;

Στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις υπηρεσίες, στον δρόμο, στις πλατείες, τα πάντα έχουν ξεφύγει.

Αχαλίνωτοι δημόσιοι υπάλληλοι, ανεξέλεγκτοι αστυνομικοί, κάποιοι αμετροεπείς γιατροί ή νοσηλευτές, απίστευτοι τηλεοπτικοί καθηγητάδες. Κάποιος τους δίνει το δικαίωμα στην αμετροέπεια. Κάποιος τους δίνει την εντύπωση πως βρίσκονται στο απυρόβλητο”.

Περισσότερα

Κ.Σιωνίδης: Με διαδοχικά ψεύδη και παραπληροφόρηση ο κ. Γκουντενούδης επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης

Με διαδοχικά ψεύδη και παραπληροφόρηση ο κ. Γκουντενούδης επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Με ανακοινώσεις που περιέχουν χαλκευμένες πληροφορίες […]

Δείτε ακόμα