Πολιτική

“Άστοχα πυρά” για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τον Θεόδωρο Παραστατίδη

Όσοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές στην πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρεία της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να προσέλθουν στις άλλες δύο διότι σ’ αυτήν την περίπτωση θα σημαίνει, ότι χρηματίσθηκαν γιά να ψηφίσουν Πρόεδρο.

Υποστηρίζοντας τα ανωτέρω σε δήλωσή του την Παρασκευή 19.12.14, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης θέλησε να «εξαπολύσει πυρά» κατά της συγκυβέρνησης γιά την διαδικασία, την οποία επέλεξε, όσον αφορά στην εκλογή ΠτΔ και την δρομολόγηση των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων.
Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε, από ό,τι φάνηκε, «αστοχία υλικού», με επακόλουθο και την αστοχία των «πυρών», καθώς αυτά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και …«θεριστικό» ανταποδοτικό «πυρ» από τους θιγέντες βουλευτές ιδίως δε του Σπύρου Λυκούδη.

Οι πρωτοφανείς σε οξύτητα και απαξιωτικό πνεύμα χαρακτηρισμοί υποχρέωσαν τον κ. Παραστατίδη σε «άτακτη φυγή» και «αναδίπλωση», με σχετική διευκρινιστική δήλωση την επομένη.
Μόνο που, στην προσπάθεια ανασκευής των αρχικών δηλώσεών του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς «άνοιξε» νέο «μέτωπο», επίσης με …«άστοχα πυρά», με τους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο γιά εκ μέρους των …παρερμηνεία των δηλώσεών του, με αφορμή μία, όπως υποστήριξε, «λανθασμένη και ατυχή διατύπωση», παρ’ όλο που είχαν μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ολόκληρες οι δηλώσεις, τόσο οι δικές του όσο και των βουλευτών που αντέδρασαν σ’ αυτές.

Επέμεινε, πάντως, στην άποψη, ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφός του κ. Βουδούρης βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» των αντιδράσεων, επειδή και οι δύο αγωνίζονται γιά την ανατροπή του «μνημονίου» και δεν υπερψηφίζουν την πρόταση γιά Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στον απόηχο του θορύβου, που προκάλεσε το θέμα, αναλυτές των τεκταινομένων στην πολιτική «σκηνή» του Κιλκίς εκτιμούν, ότι το περιστατικό αυτό, έφερε σε δυσχερή θέση τον κ. Παραστατίδη αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του, το οποίο θεωρούν αβέβαιο.
Θεωρούν δε ως προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων και αποτροπής αυτής της προοπτικής την εκ μέρους του διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης, που ορίσθηκε γιά τις 6.30 το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου 27.12.14, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.

Ο Θ.Παραστατίδης θα μιλήσει στο Κιλκίς με θέμα την κρίση
«Η Ευρώπη και η Ελλάδα της κρίσης» είναι το θέμα της πολιτικής εκδήλωσης, που διοργανώνει το Σάββατο 27.12.14, στο συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα.

Στην εισήγησή του ο κ. Παραστατίδης θα αναφερθεί στις αιτίες, που οδήγησαν στην κρίση και με την εμπλοκή του Δ.Ν.Τ. και την ανάδειξη της «Τριμερούς» ως της μοναδικής «πηγής» εξουσίας εκτροχίασαν την ελληνική οικονομία με φτωχοποίηση της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Σε αυτό το περιβάλλον, όπου η βούληση του λαού παραβιάστηκε και κυριάρχησε η βούληση των δανειστών ως μοναδική «πηγή» εξουσίας, ελήφθησαν αποφάσεις που αν δεν ανατραπούν, θα βυθίσουν την χώρα σε πολυετή κρίση χωρίς ελπίδα ανάκαμψης.

«Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση;» Στα δυο αυτά ερωτήματα θα δοθούν απαντήσεις, ενώ ο λόγος θα δοθεί και στους πολίτες», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στον δήμο Παιονίας, σε ημερομηνία και χώρο, που θα ορισθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]