Γενικά

Ασθενοφόρο με πλήρη εξοπλισμό παρέδωσε στο ΕΚΑΒ ο δήμος Παιονίας

Με μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου, παρουσία του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη, του προέδρου δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Παπαδόπουλου και του γενικού γραμματέα του δήμου Θεμιστοκλή Ανθρακίδη και από πλευράς ΕΚΑΒ του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Καρακατσιανόπουλου, της γενικής διευθύντριας ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Ματσικούδη και του υπευθύνου ΕΚΑΒ τομέα Κιλκίς κ. Ζαχίλα, ο δήμος Παιονίας παρέδωσε ένα ασθενοφόρο όχημα με συνοδό εξοπλισμό αξίας 75.000 ευρώ το οποίο του είχε δωρίσει η Ομοσπονδία Σαμαρειτών Γερμανίας.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο διευθυντής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Λαζαρίδης ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος φορέας μεταξύ Σαμαρειτών και δήμου Παιονίας και ο διευθυντής του κέντρου υγείας Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Η δημοτική αρχή Παιονίας, συναισθανόμενη την ανάγκη ενίσχυσης του στόλου του ΕΚΑΒ ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί με τον πλέον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας για προνοσοκομειακή φροντίδα και διακομιδή των πολιτών της περιοχής και των προσφύγων – μεταναστών του δήμου Παιονίας, αποφάσισε να παραχωρήσει την κυριότητα του ασθενοφόρου οχήματος στο ΕΚΑΒ.

Κυρίαρχο μέλημα του δήμου Παιονίας είναι η υγειονομική φροντίδα και εξυπηρέτηση των δημοτών μας και συνεπώς όρος απαράβατος για την παραχώρηση του ασθενοφόρου αποφασίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να είναι η παραμονή του οχήματος και η χρήση του στα όρια του δήμου.

Έτσι, δημιουργείται μόνιμος υποσταθμός ΕΚΑΒ για όλο το 24ωρο στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο όχημα για τα επείγοντα περιστατικά που χρίζουν διακομιδής και μεταφοράς σε νοσοκομειακά ιδρύματα».

Ο δήμαρχος Παιονίας στο σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε τη σημασία της προνοσοκομειακής φροντίδας και εξεθείασε το έργο των ανθρώπων του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών και τις ανθρώπινες ζωές που σώζονται.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ευχαρίστησε τον δήμο Παιονίας και την Ελληνογερμανική Συνέλευση για τη δωρεά του ασθενοφόρου και υπενθύμισε το «πόσο σημαντικό είναι για την προστασία της ανθρώπινης ζωής να βρίσκεται πάντοτε ένα ασθενοφόρο με μάχιμο πλήρωμα σε ετοιμότητα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα