Αγροτικά

Απλήρωτοι και σε κατάσταση «ασφυξίας» οι βιοκαλλιεργητές του νομού

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Το «καυτό» θέμα της καταβολής των επιδοτήσεων στους δικαιούχους βιοκαλλιεργητές του νομού μας πρόκειται να συζητηθεί στην ειδική συνάντηση, που διοργανώνει ο σύλλογος βιοκαλλιεργητών του νομού μας γιά την προσεχή Κυριακή 14.5.17 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς με ώρα έναρξης 11 το πρωί.

Γιά τον σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί να παραστούν στην εκδήλωση-συζήτηση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι πολιτικοί παράγοντες του τόπου μας, καθώς οι σχετικές επιδοτήσεις, που αφορούν σε εκατοντάδες βιοκαλλιεργητές παραγωγούς στην περιφερειακή ενότητά μας που είναι μία απο τις πλέον ενεργώς παραγωγικά σε εθνικό επίπεδο στον συγκεκριμένο τομέα, έχουν «παγώσει» γιά μία τριετία περίπου.

Προσφάτως ο «Μαχητής» είχαν αναφερθεί στο πρόβλημα, που ταλανίζει τους παραγωγούς, προκαλώντας σε αυτούς μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επισημαίνοντας τις ευθύνες των αρμοδίων κυβερνητικών αρχών, οι οποίες καλυπτόμενες από την κατά ένα μήνα καθυστέρηση στους ελέγχους των σχετικών φακέλλων από την διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικης (ΔΑΟΚ) της περιφερειακής μας ενότητας, με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθεί η ενότητά μας στον κατάλογο των υπό πληρωμή περιοχών, όπως συνέβη με το σύνολο των ενοτήτων που διαθέτουν μεγάλο αριθμό βιοκαλλιεργητών, ωρισμένες εκ των οποίων έχουν εκκρεμότητες πληρωμών και απο το 2013.

Μία καθυστέρηση που οφείλεται στον μεγάλο αριθμό φακέλλων προς διοικητικό έλεγχο με βάση το δυναμικό της ΔΑΟΚ του Κιλκίς, πολύ γρήγορα ξεπεράσθηκε καθώς οι προβλεπόμενοι διοικητικοί έλεγχοι έχουν πλέον ολοκληρωθεί απο τα τέλη Ιανουαρίου.

Δυστυχώς, έως και σήμερα οι πληρωμές στους βιοκαλλιεργητές του νομού μας γιά το 2014 ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ συνολικώς δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των, καθώς εκτος των άλλων δεν έχουμε την υπογραφή της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής αποφασης (μέχρι πρότινος).

Περισσότερα

Η Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει στο Πολύκαστρο ενημερωτική δράση για την Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. – Κ.Δ.Β.Μ., (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) […]

Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]