«Επί ποδός» οι δικηγόροι Κιλκίς γιά το ασφαλιστικό

Γενικά /

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι δικηγόροι του νομού, που εκφράζουν την σφοδρή αντίδρασή τους στο προσχέδιο γιά το ασφαλιστικό.

Σε ενημερωτικό δελτίο του δικηγορικού συλλόγου αναφέρονται σχετικώς τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς που συνεδρίασε έκτακτα σήμερα 8 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να συζητήσει το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η κυβέρνηση, ομόφωνα αποφάσισε ότι:

Διαφωνεί απολύτως με την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου αλλά και του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών.

Η κυβέρνηση αποφασίζει την εξόντωση των παραγωγικών Ελλήνων του ιδιωτικού τομέα, προτείνοντας ασφαλιστικές εισφορές σε ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23%, της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγώντας σε μηδενισμό του εισοδήματός τους. Και όλα αυτά, ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη τα τελευταία χρόνια οι δικηγόροι, όπως και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες, συνεχώς αυξανόμενες, ασφαλιστικές εισφορές.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνει κανείς το παράλογο του πράγματος.

Εν όψει, λοιπόν, των παραπάνω εξελίξεων, ο δικηγορικός σύλλογος Κιλκίς βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να συνταχθεί με τις αποφάσεις της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος, αλλά και των λοιπών φορέων των ελευθέρων επαγγελματιών που συνθλίβονται από το ως άνω σχέδιο νόμου».

Περισσότερα

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα