Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Πολύ πιό ασφαλείς διαδρομές

Συνιστά ελπιδοφόρο μήνυμα το ότι αργά αλλά σταθερά πληθαίνουν οι συμπολίτες, που εντάσσουν την σωματική άσκηση στην καθημερινότητά τους, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα στο τροχάδην ή το πολύ γρήγορο βάδην επί δημοσίας οδού.

Μόνο που, φίλοι της άθλησης και επομένως θιασώτες μιάς συνήθειας, η οποία υπηρετεί την καλή υγεία και σχετίζεται με ποιότητα ζωής, υπάρχουν και ασφαλέστερες διαδρομές γι’ αυτό το ωφέλιμο «χόμπυ» από ό,τι γιά παράδειγμα, η δυτική περιφερειακή οδός του Κιλκίς.

Εκεί όπου, όσο και αν εσείς εφαρμόζετε τους κανόνες ασφαλείας, τρέχοντας ή βαδίζοντας γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση του «ρεύματος» ανόδου προς το Κιλκίς (γιά εσάς αριστερή πλευρά του δρόμου), με τόσο χτυπητή έλλειψη πεζοδρομίου ή έστω παραλλήλου παραδρόμου και με ταχύτητες οχημάτων, που καθιστούν …«διακσμητικές» τις πινακίδες με τα σχετικά (χαμηλά) όρια συν τον παράγοντα της απροσεξίας πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος ή δυστυχήματος.

Δόξα τω Θεώ, ο περιμετρικός δρόμος λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς με τα κράσπεδα και πεζοδρόμιά του οι παράλληλες με αυτόν δασικές διαδρομές, τα περιαστικά δασύλλια λόφων Ηρώου Κιλκίς, μνημείου Εθνικής Αντίστασης (κοντά στην Κρηστώνη) και δυτικά του Κιλκίς (πίσω από το στρατόπεδο Καμπάνη και το τρίτο συγκρότημα εργατικών κατοικιών Κιλκίς) και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις προσφέρουν από πολύ περισσότερα μέχρι εντελώς ασφαλείς διαδρομές γι’ αυτήν την πολύ καλή όσο και υγιεινή συνήθεια.

Περισσότερα

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]

«Οι μόνοι χωρίς κολυμβητήριο»

H ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματός του «Νίκη» αφορούσε στα γενικά θέματα. Όμως, ο Δημήτρης Νατσιός δεν λησμονεί… […]

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Δείτε ακόμα