Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Στοιχειώδης ασφάλεια

Δεν είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα, το ότι κάποιοι συμπολίτες μας επιλέγουν βραδινές ή πρώτες νυχτερινές ώρες γιά να αθλούνται τρέχοντας σε περιμετρικούς δρόμους του Κιλκίς.

Το κακό είναι το ότι αυτοί οι καλοί μας άνθρωποι, ενώ ο φωτισμός τουλάχιστον σε τμήματα αυτών των δρόμων, είναι από «τυφλοκάντηλο» μέχρι …ανύπαρκτος, δεν φροντίζουν να λαμβάνουν μέτρα, ώστε να τους αντιλαμβάνονται χωρίς …να κοψοχολιάζονται οι οδηγοί οχημάτων, που εφαρμόζοντας τον ΚΟΚ, δεν χρησιμοποιούν τους προβολείς τους.

Και, ως γνωστόν, όταν ένα όχημα κινείται μόνο με φώτα πορείας ο οδηγός του μόνο την τελευταία στιγμή μπορεί να διακρίνει άνθρωπο, και δη δρομέα, ιδίως όταν αυτός είναι ντυμένος με σκούρα ρούχα.

Ας φροντίσουν, λοιπόν, οι αθλούμενοι δρομείς των βραδινών ή πρώτων νυχτερινών ωρών είτε να φορούν πιό «φωτεινές» φόρμες ή άλλο ρουχισμό είτε να προμηθεύονται την ειδική περιβολή με τις φωσφορίζουσες επιφάνειες, που καθισττά άμεση και από μακριά την διάκρισή τους από τους οδηγούς άρα, αν δε εκμηδενίζει, ελαχιστοποιεί τους κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος ή δυστυχήματος.

Και δεν χρειάζεται να συμβεί αυτό γιά να συμμορφωθούν προς τους κανόνες της στοιχειώδους ασφάλειας οι λάτρεις της βραδινής ή νυχτερινής άθλησης.

Περισσότερα

«Οι μόνοι χωρίς κολυμβητήριο»

H ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματός του «Νίκη» αφορούσε στα γενικά θέματα. Όμως, ο Δημήτρης Νατσιός δεν λησμονεί… […]

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα