Γενικά

Άρχισε η προβολή των στρατιωτικών μνημείων ως τουριστικού προορισμού

Βρετανικό τουριστικό πρακτορείο περιέλαβε τα στρατιωτικά μνημεία του νομού Κιλκίς στους προορισμούς του.

Για την εξέλιξη αυτή εκδόθηκε από την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Tο γραφείο τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει τη συμμετοχή στην προσπάθεια ανάδειξης των στρατιωτικών μνημείων και μουσείων που έχουν αναφορά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εκστρατεία προβολής γίνεται σε συνεργασία με το γραφείο “Marketing Pass Partout” και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ένα ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο που κατά βάσιν χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η πλέον πρόσφατη εξέλιξη στην διαδικασία προβολής εμπεριέχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για τον νομό μας. Ο βρετανικός οργανισμός τουρισμού “Planet Holidays”, έχει συμπεριλάβει στην τελευταία εκδοσή του τουριστικό “πακέτο” με τίτλο “Salonika front WWI Thessaloniki-Kilkis”, με ολοσέλιδη καταχώριση, άρτια τόσο σε φωτογραφικό υλικό όσο και σε γενικότερες πληροφορίες για την περιοχή, τους κατοίκους και τις δραστηριότητες τους.

Η καταχώριση επισημαίνει την ιδιαίτερη πολεμική δράση που έλαβε χώρα στο νομό με τις αιματηρές μάχες του ΑΠΠ, με αποκορύφωμα τις μάχες Σκρά και Δοϊράνης.

Υπάρχει αναφορά σε όλα τα συμμαχικά στρατιωτικά μνημεία (Κρηστώνης, Πολυκάστρου, Δοϊράνης, Σκρά) καθώς και γενικότερες οδηγίες για την πρόσβαση στην περιοχή και την ιστορία της.

Είναι ο ίδιος τουριστικός οργανισμός που παρουσιάζει το “Salonika front WWI” στην ευρέως γνωστή εφημερίδα “Daily Mail” του Λονδίνου, ως ένα από τα δέκα καλύτερα “Memorial Tours”.

Παράλληλα η προσπάθεια ανάδειξης των μνημείων του νομού γίνεται και σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς, τα στρατιωτικά μουσεία του νομού, το πολεμικό μουσείο της Θεσσαλονίκης και φυσικά με τους αρμόδιους φορείς των στρατιωτικών σχηματισμών του τόπου.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί κοινές δράσεις, έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές συσκέψεις με κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης για τα εκατό χρόνια από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο τέλος του ερχόμενου Σεπτέμβρη”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα