Κοινωνία

Άρχισαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου του κέντρου διημέρευσης

Το κέντρο κοινωνικής στήριξης με χαρά ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου που στεγάζει το κέντρο διημέρευσης.

Το κτίριο ανακαινίζεται με δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μέσω του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και υποστηρικτών ΑΜΕΑ του κέντρου. Η επαφή του κέντρου με το ίδρυμα ξεκίνησε επί προεδρίας του Αντώνη Ναλμπάντη, στη συνέχεια με την Καλλισθένη Πάκα και τη δωρεά του λεωφορείου για την μετακίνηση των ωφελουμένων ενώ επί προεδρείας της Ευθυμίας Καράμπαγλη το ίδρυμα αποδέχτηκε το αίτημα για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

Το κτίριο, σύμφωνα με το γραφείο Κιλκίς της γενικής διεύθυνσης εποικισμού Μακεδονίας, ήταν αρχικής ιδιοκτησίας του Αβραάμ Χαριτίδη ενώ περιήλθε στην ιδιοκτησία του ταμείου γεωργίας, κτηνοτροφίας και δασών νομού Κιλκίς το 1929. Την περίοδο του αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου και μέχρι την 27η Μαΐου 1950, το κτίριο επετάχθη για τις ανάγκες του 113 τάγματος εθνοφυλακής. Αργότερα στέγασε τις υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ, περίοδος με την οποία έχει κυρίως συνδεθεί η μνήμη των Κιλκισιωτών με το κτίριο. Σήμερα, μετά την κατάργηση των νομαρχιών, ανήκει στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς και από το 1994 στεγάζει το κέντρο κοινωνικής στήριξης.

Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν:

– Αντικατάσταση εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων

– Αντικατάσταση δαπέδων

– Θερμομόνωση του κτιρίου

– Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης – κλιματισμού

– Μεταφορά το ανελκυστήρα και δημιουργία νέου κλιμακοστασίου

– Νέα ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση

– Αντικατάσταση κουζίνας

– Αντικατάσταση χώρων υγιεινής

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«….Αναφορικά με τον εξοπλισμό του φορέα, το 2015 τελειώνει με ευχάριστα νέα καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ, με τη στήριξη του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Σπίγκου, δέχθηκε να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για την ανανέωση του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Συγχρόνως αναζητούνται και άλλοι τρόποι για την ανανέωση του συνολικού εξοπλισμού του Κέντρου.

Τέλος, εκτός από ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμο Κιλκίς και την κοινωφελή δημοτική επιχείρηση για την προσωρινή και ζεστή φιλοξενία των ωφελούμενων και του προσωπικού στους χώρους του ΚΔΑΠ. Επίσης τον Νικόλαο Τατίδη για την διάθεση του αποθηκευτικού χώρου, τον κ. Θαμνίδη για τη μεταφορά του εξοπλισμού καθώς και το κατάστημα «BoomCar» για την τεχνική υποστήριξη».

 

 

 

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εξέχουσα και επιτυχημένη

Νέα διάκριση γιά την Νατάσα Σωτηριάδου, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική την βράβευσε ως εξέχουσα στον κλάδο ζωής της εταιρείας γιά […]