Πολιτική

Σοβαρή καταγγελία Γ.Παμποράκη κατά μικροπωλητών και επιστροφή στην αρχική θέση της η λαϊκή Αξιούπολης

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Το θέμα του χώρου λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης απασχόλησε γιά ακόμη μία φορά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, αυτήν στις 26.4.18.

Ένα ζήτημα που «σέρνεται» ουσιαστικώς πάνω από δέκα μήνες, με την λαϊκή αγορά να παραμένει στον χώρο όπου λειτουργεί την τελευταία διετία, όπου μεταφέρθηκε λόγω των έργων ανάπλασης του κέντρου της κωμόπολης, όπου παραδοσιακώς λειτουργούσε και θα έπρεπε να επιστρέψει με βάση σχετικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, μετά την προ δεκαμήνου οριστική παραλαβή του έργου.

Μία επιστροφή, που «ναυάγησε» γιά πολλοστή φορά την περασμένη Τετάρτη, ημέρα λειτουργίας της εν λόγω λαϊκής αγοράς, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς των μικροπωλητών λαϊκών αγορών, που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις υποδείξεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπευθύνου τμήματος εμπορίου.

Αντιδράσεις οι οποίες έφθασαν στο βαθμό της «βιαιότητας», όπως κατήγγειλε στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος γιά την λειτουργία των λαϊκών αγορών στον δήμο Γεώργιος Παμποράκης, που παρευρέθη τις πρώτες πρωινές ώρες στην λαϊκή αγορά με σκοπό να εποπτεύσει τα της επαναφοράς της και υποχρεώθηκε να αποχωρήσει κακήν κακώς, από το βάρος των επιθέσεων που δέχθηκε από ωρισμένους μικροπωλητές διότι «φοβήθηκε γιά πρώτη φορά γιά την ζωή του», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε.

Στην συνεδρίαση παρέστη γιά πολλοστή φορά το εν λόγω θέμα, και ο πρόεδρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Αξιούπολης Νικόλαος Βογιατζής συνοδευόμενος από δεκαοκτώ μέλη του συλλόγου ζητώντας την εφαρμογή των αποφάσεων της επαναφοράς της λαϊκής αγοράς με την ανάλογη συναίνεση από πλευράς των επικεφαλής των μειοψηφιών των κκ Κωνσταντίνου Σιωνίδη και Σόνιας Συμεωνίδου.

Γεγονός, επί του οποίου υπήρξε ομοφωνία, καθώς ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης στην τοποθέτησή του πρότεινε και εν τέλει ψηφίσθηκε από όλες τις παρατάξεις η πρόταση, να εκδοθεί από μέρους του απόφαση επαναφοράς της λαϊκής στον παραδοσιακό χώρο λειτουργίας του και την διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών, γνωμοδοτικών αποφάσεων και των όποιων μικροαλλαγών που προβλέπει ο νέος νόμος περί λαϊκών αγορών σε δεύτερο χρόνο.

Μία εξέλιξη που θέτει το ζήτημα πάνω σε διαφορετική βάση και απομένει να αποδειχθεί στην πράξη πώς θα λειτουργήσει και κατά πόσον θα «συμμορφωθούν» με αυτά τα μέλη των μικροπωλητών λαϊκών αγορών σε αυτήν, καθώς και στο παρελθόν είχαν προχωρήσει σε βραχύβιες κινητοποιήσεις γιά τον αντίθετο λόγο, προσαρμοζόμενοι στην πορεία με τις τότε αλλαγές.

Η επαναφορά της λαϊκής αγοράς στον παραδοσιακό χώρο λειτουργίας της υπό τα νέα δεδομένα θα δοκιμάσει στην πράξη και τις αντοχές του νέου έργου ανάπλασης του κέντρου της κωμόπολης, που ήδη παρουσιάζει λόγω της ανεπαρκούς κατανομής του προβλήματα, όπως επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αξιούπολης Κωνσταντίνος Ζηλελίδης ενώ παράλληλα θα «τεστάρει» και το κατά πόσον θα λειτουργήσει κατασταλτικώς στην φθίνουσα πορεία που καταγράφει το πάλαι ποτέ δεύτερο αστικό κέντρο του νομού μας, η Αξιούπολη, όπως παραδέχθηκε ότι ακολουθεί και ο κ. Γκουντενούδης στην ομιλία του.

Το μόνον βέβαιον είναι, ότι θα λειτουργήσει θετικά στην οδική πρόσβαση στην κωμόπολη την ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς την Τετάρτη από ιδιωτικά μέσα και του ΚΤΕΛ Κιλκίς, όπως επεσήμανε και στην σχετική έκθεσή της η τοπική αστυνομική αρχή καθώς η μέχρι προ τινος κατάσταση ήταν άκρως απροτρεπτική προς την κατεύθυνση αυτή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]