Αθλητισμός

Την ήττα στην Κατερίνη γνώρισε ο Αλέξανδρος Αξιούπολης

Την πρώτη ήττα του στο χειροσφαιρικό πρωτάθλημα βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας υπέστη ο Αλέξανδρος Αξιούπολης, με 26-23 από τον Αρχέλαο στην Κατερίνη.
Το αξιουπολίτικο συγκρότημα, χωρίς να προηγηθεί ποτέ στο αποτέλεσμα, έχοντας ισοφαρίσει μόνο μία φορά στο 49΄με 19-19, παρουσιάσθηκε ανταγωνιστικό και διεκδίκησε με πάθος την νίκη ή την ισοπαλία.

Δεν εκμεταλλεύθηκε, όμως μιαν ευνοϊκή συγκυρία στο τελευταίο δίλεπτο, με επακόλουθο, εκεί που «κυνηγούσε» τα πολλά, στο τέλος να χάσει και τα λίγα.

Συγκεκριμένα στο 58΄, και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 24-22 ο Αλέξανδρος κέρδισε πέναλτυ. Όμως, ο καλύτερος παίκτης του Μενεψάκος, που το εκτέλεσε, στάθηκε άτυχος, καθώς από την ελάχιστη επαφή της μπάλλας με τον τερματοφύλακα αυτή αποστρακίσθηκε στην δοκό και απομακρύνθηκε. Η ζημιά υπήρξε τριπλή: Απώλεια τέρματος, μη εκμετάλλευση αριθμητικού πλεονεκτήματος, καίριο πλήγμα στην ψυχολογία.

Έτσι, οι Κατερινιώτες ανέκαμψαν, «απάντησαν» με δύο τέρματα και διασφάλισαν το προβάδισμά τους μέχρι τέλους, ενώ οι Αξιουπολίτες απλώς ανταπέδωσν το ένα τέρμα, και διατήρησαν την διαφορά σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα, μένοντας με την «πικρή γεύση» της χαμένης ευκαιρίας θετικού αποτελέσματος στην έδρα ενός εκ των «ονομάτων» της κατηγορίας.

Την πικρία τους την επιτείνουν και ωρισμένα «φαλτσοσφυρίγματα» και παραλείψεις των διαιτητών Στεφανίδη και Μαυρίδη στο πρώτο ημιχρόνιο, εξ αιτίας των οποίων ο Αλέξανδρος βρέθηκε πίσω στο αποτέλεσμα με 11-9, εκεί που θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον ισόπαλος, άρα να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την νίκη ή την ισοπαλία.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, η υπόθεση του θετικού αποτελέσματος χάθηκε στο τελευταίο δίλεπτο, οπότε και φάνηκε κατά κάποιο τρόπο η παρατεταμένη απουσία του Αλέξανδρου από το πρωτάθλημα της α2 εθνικής κατηγορίας, όσον αφορά στην επίδρασή της στον τομέα της πείρας.

Ανεξαρτήτως, πάντως, καταλήξεως του αγώνα, η ομάδα της Αξιούπολης παρουσίασε και πάλι αξιόμαχο και πειθαρχημένο σύνολο, με αγωνιστική και ψυχολογική αντοχή και ικανότητα προσαρμογής σε οποιεσδήποτε αγωνιστικές συνθήκες, κάτι που «συνηγορεί» στην άποψη περί δυνατοτήτων της να ανανεώσει την παραμονή στην κατηγορία.

Άλλωστε διαθέτει έναν… πρόσθετο «παίκτη», τον φίλαθλο κόσμο της που έδωσε και πάλι έντονο το «παρών», αφού οι 40-50 Αξιουπολίτες, που την συνόδευσαν, την έκαναν να αισθάνεται σαν… «στο σπίτι της».

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-2, 6-4, 9-5, 10-7, 11-9 (ημχ.), 12-11, 15-14, 18-17, 20-19, 22-21, 26-23

Η συνθέσης των ομάδων:
ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Σωκράτης Σκουφας): Κοσμιδης, Χαραλαμπίδης 3, Ραντζέλοβιτς 5, Ξεφτέρης, Καραγιαμπάς, Τριανταφυλλου 6, Ξωνης 2, Παπαδόπουλος, Θυμιόπουλος, Εγγλέζος 1, Παπανάκος, Ράπτης 4, Χρυσός 4, Δράντζιου 1, Αναστασίου, Σκουφας.

Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ (Γεωργιος Γιουλβανίδης): Σανσικ, Καραπείδης 4, Μαυρόπουλος 1, Καλπακίδης 2, Παπαρήγας Αν., Στεφανίδης, Μάρτσης, Μόγας 2, Παπαρήγας Ρηγ., Μενεψάκος 11, Ζηλίδης, Μουτούδης 3, Καλαϊτζιδης, Αριστείδου.

Διαιτητές: Στεφανιδης-Μαυρίδης. Δίλεπτα: 7-5, Πέναλτι: 2/3-4/7.
Κόκκινη: 40:52: Ξεφτέρης (τρία δίλεπτα)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Ζαφειράκης Νάουσας- Φαίακας Κέρκυρας 33-33
Αρχέλαος Κατερίνης- Αλέξανδρος Αξιούπολης 26-23
Αρίων Πτολεμαΐδας- Πρωτέας Άρτας 31-30

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 28.10.17, 18.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης – Αρίων Πτολεμαΐδος.

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]