Γενικά

Άρση της αναστολής ζητεί το σωματείο εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο – κέντρο υγείας Γουμένισσας

Να αρθεί το μέτρο της αναστολής και να στελεχωθεί επαρκώς το ίδρυμα, ζητεί το σωματείο εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο – κέντρο υγείας Γουμένισσας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η υγειονομική κρίση, που βιώνουμε εδώ και είκοσι μήνες από την έναρξη της πανδημίας, ανέδειξε τα τεράστια και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αντί γιά επιβράβευση μετά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι οι υγειονομικοί, ήρθε η εφαρμογή της Κ.Υ.Α. 4620/21, που έθεσε σε εργασιακή αναστολή τους ανεμβολίαστους συναδέλφους καθώς και η πρόσφατη αναστολή,για δεύτερη φορά, κανονικών αδειών σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Το ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στην «μάχη» εναντίον του νέου κορωνοϊού, εξυπηρετώντας τον πληθυσμό της Παιονίας.

Εγκαίρως συνέταξε και εφάρμοσε επιχειρησιακό σχέδιο με δύο επί πλέον επικαιροποιήσεις γιά την υποδοχή,αντιμετώπιση και νοσηλεία των ασθενούντων. H κλινική νέου κορωνοίού λειτούργησε το πρώτο διάστημα επιτυχώς,όμως ελλείψει κυρίως τεχνικού εξοπλισμού και μέσων,ανέστειλε την λειτουργία της με την έναρξη του δεύτερου «κύματος» της νόσου.

Τότε ακριβώς ,από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, το νοσοκομείο μας συνέδραμε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάστηκε αποκλειστικά στις κλινικές νέου κορωνοϊού,στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο Κιλκίς.

Παρά την μικρή του δυναμική σε προσωπικό, κατάφερε και συνεχίζει να διατηρεί σε λειτουργία επιτυχώς δυο εμβολιαστικές γραμμές, συμμετέχοντας ενεργώς στο πανελλαδικό κίνημα για την εξάλειψη της νόσου.

Αξιοσημείωτες είναι, επίσης, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για εθελοντική εργασία συναδέλφων στο νησιωτικό εμβολιαστικό κίνημα εν όψει της τουριστικής περιόδου και η προσφορά για εκούσια μετακίνηση προς ενίσχυση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης(Μάιος-Ιούνιος 2021).

Στις 01/09/21, και κατά την εφαρμογή του παραπάνω νόμου, τέθηκαν σε αναστολή συνολικώς 16 υπάλληλοι από τους 126 (ποσοστό περίπου 12,5%,αρκετά υψηλό γιά το νοσοκομείο).Από την επόμενη κιόλας ημέρα προέκυψε δυσλειτουργία τόσο στην διοικητική υπηρεσία και το τμήμα εστίασης, καθώς τέθηκε σε αναστολή ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ μάγειρας, κυρίως όμως στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου και μάλιστα σε χρονική περίοδο έντονης διασποράς του ιού στην περιοχή.

Σημειωτέον, ότι τέθηκαν σε αναστολή δύο από τους συνολικώς τρεις χειριστές του τμήματος, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι απογευματινές ώρες και τα Σ/Κ και να δυσχεραίνεται επί πλέον η λειτουργία του νοσοκομείου και η αντιμετώπιση των ασθενών, που ταλαιπωρούνται και παραπέμπονται σε όμορα νοσοκομεία.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν η φημολογούμενη μετακίνηση ενός μόνιμου και ενός επικουρικού παθολόγου στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο και η μετακίνηση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Δράμας, πλήγμα τεράστιο καθώς πρόκειται για την πιο ζωτική και την πιο συναφή, με την διατήρηση στη ζωή ,ειδικότητα.

Γιά τους λόγους αυτούς διεκδικούμε:

-Άρση της ΚΥΑ περί αναστολής καθηκόντων προκειμένου να συνεχίσει το νοσοκομείο μας να παρέχει άρτιες υπηρεσίες,

-Άρση της αναστολής αδειών για την αποφυγή εξάντλησης του ήδη ταλαιπωρημένου προσωπικού,

-Διακοπή της συστηματικής αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου,

-Διακοπή της υποστελέχωσης της Π/Κ,

-Επιστροφή του σταθμού Ε.Κ.Α.Β. για την έγκαιρη μεταφορά των επειγόντων περιστατικών ,

-Παύση στις μετακινήσεις Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού,

-Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού,

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,

-Αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία,

-Ένταξή μας στα ΒΑΕ.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα μας γιά το καλό του τόπου και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, που εξαγγέλλονται για τα δίκαια αιτήματά μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]