Αθλητισμός

Άρση δραμιών και στο Κιλκίς με πρώτο δάσκαλο τον Κ.Χασίδη

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στην χώρα μας ένα ακόμη «βαρύ» άθλημα, «παρακλάδι» της άρσης βαρών, η άρση δραμιών, που οφείλει την ελληνική ονομασία της στο σχήμα των αιρομένων βαρών, το οποίο παραπέμπει ακριβώς στα σιδερένια βάρη με τα αντίστοιχα δράμια, την υποδιαίρεση της οκάς.

xasidis

Έβα από τα κορυφαία στελέχη του αθλήματος δραστηριοποιείται, λόγω
επαγγέλματος, στον νομό Κιλκίς.

Πρόκειται γιά τον αθλητή και προπονητή Κώστα Χασίδη, στρατιωτικό που υπηρετεί στην 71 Α/Μ ταξιαρχία «Πόντος».

ΧΑΣΙΔΗΣ ΔΡΑΜΙΑ

Το τριήμερο 13-15.10.17 ο κ. Χασίδης έδωσε το «παρών» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του εν λόγω αθλήματος, του οποίου οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο «Γ.Γαλονόπουλος» του Λουτρακίου, καθοδηγώντας αθλήτριες που σημείωσαν κορυφαίες διακρίσεις.

Και ήταν η πρώτη φορά, που οι διακρίσεις αυτές γιά τα εθνικά χρώματα προήλθαν από στελέχη της Βορείου Ελλάδος.

Ο ίδιος κ. Χασίδης δεν μπόρεσε να αγωνισθεί λόγω ενοχλήσεων από παλαιότερο τραυματισμό του. Ωστόσο, δήλωσε αποφασισμένος να προετοιμασθεί μετά την αποθεραπεία του, ώστε να συμμετάσχει στην επόμενη μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Τέλος «έπλεξε» το εγκώμιο του κορυφαίου δασκάλου και προπονητή της άρης δραμιών Παντελή Φιλικίδη, «που είναι πάντα δίπλα μας», όπως τόνισε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]