Πολιτική

Αρνητική στη μετεγκατάσταση του δικαστικού μεγάρου η κυβέρνηση


Αρνητικώς διάκειται η κυβέρνηση όσον αφορά στο θέμα της μετεγκατάστασης των δικαστικών και νομικών υπηρεσιών του Κιλκίς στο πρώην εκκλησιαστικό λύκειο Κιλκίς με την μετασκευή του τελευταίου σε δικαστικό μέγαρο.

Αυτήν την αίσθηση δημιούργησε η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, στην Βουλή.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο γιά απαγορευτικό κόστος μετασκευής, το οποίο η υπηρεσία «Κτιριακές Υποδομές», διάδοχος της «Θέμιδος Κατασκευαστικής» υπολόγισαν σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η απάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γεωργαντά, ο οποίος, επικαλούμενος εκτιμήσεις μηχανικών της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου τόνισε ότι το κόστος μετατροπής του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου σε δικαστικό μέγαρο δεν υπερβαίνει τις ογδόντα χιλιάδες ευρώ, υπενθυμίζοντας την βούλησης και πρόθεση της ΙΜΠΚ να το καλύψει εξ ολοκλήρου.

Με αυτό ακριβώς το επιχείρημα ο κ. Γεωργαντάς απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Κοντονή και ζήτησε επανεξέταση του θέματος και θετική αντιμετώπισή του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε απλώς γιά μιάν επίσκεψη στο Κιλκίς, εντός του πρώτου τριμήνου, με αντικείμενο ακριβώς το τί μέλλει γενέσθαι με το δικαστικό μέγαρο Κιλκίς, αφου παραδέχθηκε, ότι το Κιλκίς είναι μία από τις πόλεις-ουραγούς όσον αφορά στην κατάσταση και «εικόνα» των χώρων απονομής Δικαιοσύνης.

Γιά το τελευταίο επέρριψε τις ευθύνες σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στις οποίες καταλόγισε αδιαφορία, με επακόλουθο το θέμα να «βαλτώσει» ακόμη και σε εποχές «συνηγορούν» σε ευνοϊκή κατάληξή του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]