Γενικά

Αρνητικά στον κορωνοϊό τριάντα τρία δείγματα του νοσοκομείου Κιλκίς

Aρνητικά στον κορωνοϊό ήταν τα τριάντα τρία δείγματα των τεσσάρων νεογνών (της εγκυμονούσας και τριών άλλων) των τριών παιδιάτρων και του υπόλοιπου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (μέχρι και νοσηλευτών του ΕΚΑΒ), οι οποίοι ήλθαν σε επαφή με την νεαρή Αφγανή η οποία γέννησε πριν απο μερικές ημέρες στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς και βρέθηκε θετική στον ιό.

Η πρωτεραιότητα των εξετάσεων καθορίστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς οι μαιευτήρες λαμβάνουν προφυλακτικά μέτρα στους τοκετούς.

Η νεαρή μητέρα πήρε εξιτήριο και τελεί σε κατ΄οίκο καραντίνα στο διαμέρισμα όπου διαμένει στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς, καθώς δεν εμφανίζει συμπτώματα που χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας.

Να σας θυμίσουμε την ανάρτηση που είχαμε κάνει με το που ανακοινώθηκε ότι 29χρονη Αφγανή γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοιό η οποία γέννησε με καισαρική πριν τρείς ημέρες στη Μαιευτική κλινική του Κιλκίς.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης των πρώτων δειγμάτων, που αφορούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με την ασθενή, γιατί εξαρχής δεν απομονώθηκε, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ έγινε και διερεύνηση των επαφών που είχε η γυναίκα.

Σύμφωνα με το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, κλιμάκιο του εθνικού οργανισμού δημόσιας υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκεται στην περιοχή του Κιλκίς και πραγματοποιεί ιχνηλάτηση των επαφών της νεαρής γυναίκας από το Αφγανιστάν, ενώ η ίδια και η οικογένεια της, που φιλοξενούνται σε διαμέρισμα στο Κιλκίς, τέθηκαν σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]