Αθλητισμός

Σπουδαία νίκη του Αλέξανδρου που ήλθε… την κατάλληλη στιγμή

Χρειαζόταν μία νίκη – “ένεση”, και την απέσπασε την κατάλληλη στιγμή.

Έτσι, ο Αλέξανδρος Αξιούπολης επικράτησε του Άρη Θεσσαλονίκης, στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, με 30 – 26, βελτιώνοντας την θέση του στην κατάταξη του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας και πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες ανανέωσης της παραμονής του σ’ αυτήν.

Και η νίκη αυτή ήλθε να “απογειώσει” το ηθικό και την ψυχολογία του, που δοκιμάσθηκαν και προς στιγμήν “έπεσαν” ύστερα από μία σειρά μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια του.

Το παράδοξο στην περίπτωση είναι, ότι σ’ αυτόν τον αγώνα ο Αλέξανδρος, παρά τηνψυχολογική πίεση εξαιτίας της σημασίας του, παρουσιάσθηκε από ελάχιστα μέχρι… καθόλου αγχωμένος, ενώ “ξεχείλιζε” από αποφασιστικότητα. Κατάφερε, έτσι, να αιφνιδιάσει τον Άρη, να αναλάβει ευθύς εξαρχής το προβάδισμα και στην συνέχεια, με “δυνατή” άμυνα, περιορισμένα σε σχέση με προηγούμενους αγώνες λάθη και αρκετή αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, να το διευρύνει συνεχώς, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημιχρόνιο με 16 – 11 και φτάνοντας να προηγηθεί στο 50΄ με 26 – 17.

Η νίκη του Αλέξανδρου θα μπορούσε να είχε προσλάβει πελώριες διαστάσεις, αν η τεχνική ηγεσία του δεν επέλεγε, και ορθώς, να προσδώσει στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα χαρακτήρα “δυνατής” προπόνησης, με την συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των παικτών σε δοκιμές σχημάτων και τακτικών, με επακόλουθο κάποια φυσιολογική και καθόλου επικίνδυνη χαλάρωση.

Όλοι τους είχαν ουσιαστική συμβολή στην καθοριστική αυτή νίκη, με τους Κέφαλο και Τουλκερίδη να ξεχωρίζουν στον εκτελεστικό τομέα, σημειώνοντας ακριβώς τα μισά τέρματα της ομάδας (οκτώ και επτά ανιστοίχως), και με τους Α. Παπαρήγα και Καραπεΐδη να πραγματοποιούν ελπιδοφόρες επανεμφανίσεις (ο δεύτερος ύστερα από τραυματισμό).

Η σύνθεση:

Καρακασίδης (Στεφανίδης, Ιωαννίδης), Ε.Κουρούπης 5, Τουλκερίδης 7, Τζιάκης 3, Α.Παπαρήγας 4, Γουβιανάκης 2, Κέφαλος 8, Δημολλάρι 1, Καϊσίδης, Δ.Κουρούπης, Μεϊμαρίδης, Παπαρίδης, Καραγιάννης, Καραπεΐδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Σάββατο 4-2-23, 18.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης – ΑΕ Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα