Πολιτισμός

Εκθεση ζωγραφικής “ΦΡΑΝΤαless …γιατί Σκοτάδι στο Φως;”

Η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς “Οι Αργοναύτες”, υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς, στο πλαίσιο των εορτασμών των “Ελευθερίων” της πόλης του Κιλκίς και με αφορμή των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής ως αφιέρωμα στην Ελληνίδα του Ευξείνου Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Η έκθεση φέρει την υπογραφή της εικαστικού Νατάσσας Μπαλτούνα και υπό τον γενικό τίτλο “ΦΡΑΝΤαless …γιατί Σκοτάδι στο Φως;” παρουσιάζονται κυρίες των αστικών κέντρων της καθ ημάς Ανατολής σε δύο χρόνους που τους καθορίζουν οι φωτοσκιάσεις των έργων: φως για την ζωή στις εκεί πατρίδες και σκοτάδι για τα δύσκολα χρόνια του Ξεριζωμού και της Προσφυγιάς. Τις 22 κυρίες των πινάκων έχει επιμεληθεί ενδυματολογικά η κυρία Λένα Καλαμαρινού, μιας και για κάθε κυρία ξεχωριστά έχει ραφτεί το δικό της ένδυμα και έχει ενσωματωθεί στον πίνακα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης κρατούν οι Δημήτρης Χατζηαγγελίδης και Κωνσταντίνος Νικολαΐδης. Την έκθεση παρουσιάζει η κυρία Λένα Σαββίδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στις 7 το απόγευμα στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη στο κοινό μέχρι την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:30 και 17:30-20:30. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]