Κοινωνία

Οι «Αργοναύτες» προσέφεραν χειροποίητα στολίδια στο κέντρο κοινωνικής στήριξης

Το τμήμα παραδοσιακής χειροτεχνίας «Ράβε ξήλωνε» της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” ετοιμάζεται να γιορτάσει την γέννηση του Χριστού προσφέροντας στο κέντρο κοινωνικής στήριξης Κιλκίς χριστουγεννιάτικα στολίδια για την χριστουγεννιάτικη έκθεση χειροτεχνίας του. Τα έσοδα από την πώληση τους θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του κέντρου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«….Η ομάδα του τμήματος υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας του κ. Λένας Καλαμαρινού εργάστηκε πυρετωδώς και με μεγάλο ενθουσιασμό για να έχει έτοιμα τα στολίδια από τα μέσα Νοεμβρίου. Τα στολίδια αφορούν σε σύγχρονες φόρμες για να μπουν σε όλα τα σπίτια, αλλά κατασκευάζονται με τα πολυτελή υφάσματα που χρησιμοποιούνται στην γυναικεία παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά και στολίζονται με τα ιδιαίτερα σειρήτια της.

Οι «Αργοναύτες» οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα που συγκροτούαν οι Γεωργία Αποστόλου, Δέσποινα Κοσμίδου, Γιώργος Σοφιανός, Χριστίνα Καλαμαρινού, Σταυρούλα Γιακουμή, Βάσω Σαββίδου, Μάρθα Λαζαρίδου και Σταυρούλα Παπαγεωργίου, που για σχεδόν τρείς εβδομάδες διέθεσαν τον χρόνο τους και την υπομονή τους για να φέρον εις πέρας το έργο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Λαβασάς και η υπεύθυνη του τμήματος παραδοσιακής χειροτεχνίας Λένα Σαββίδου μαζί με την ομάδα κατασκευής επισκέφθηκαν και παρέδωσαν τα στολίδια στο κέντρο κοινωνικής στήριξης με τις ευχές όλου του συλλόγου.

Η συνάντηση των δύο φορέων υπήρξε μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους. Οι «Αργοναύτες» έγιναν δεκτοί με πολλή ζεστασιά και έννιωσαν ευπρόσδεκτοι στο κέντρο. Γνωρίστηκε με το προσωπικό του, ξεναγήθηκε από τον Γρηγόρη Κυριακού στις εξαιρετικές υποδομές του, έμαθε για την πολυσχιδή δράση του και φυσικά ήρθε σε επαφή με τους συμπολίτες μας που χαίρουν της φροντίδας του.

Είδε τις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες ιατρικής φροντίδας, φυσιοθεραπείας, γυμναστηρίου και δραστηριοτήτων και έμαθε για την εργοθεραπεία που ακολουθούν με ζώα κα με πουλιά που οι ίδιοι οι μετέχοντες στο πρόγραμμα φροντίζουν και έχουν καταφέρει να φέρουν και σχετικά βραβεία στην πόλη μας για τα πολύ όμορφα καναρίνια τους.

Έμαθε για τις ειδικές θεραπείες που βοηθούν στην καλή σωματική και ψυχική υγεία τους, υδροθεραπεία, ιππασία, προσωπικός καλλωπισμός και υγιεινή είναι κάποιες από αυτές που συνδυαστικά με ποικίλες άλλες δραστηριότητες άθλησης και χειροτεχνίας δίνουν στην καθημερινότητα τους μία υψηλή ποιότητα, όπως και για το θερμοκήπιο τους όπου καλλιεργούν μόνοι τους τη γη και φυσικά επισκέφτηκε το καταπληκτικό εργαστήριο χειροτεχνίας τους.

Σε αυτό κατασκευάζουν και σε έκθεση διαρκή παρουσιάζουν και προσφέρουν τα χειροτεχνήματα τους. Πήλινα στολίδια, καλάθια στολισμένα, κοσμήματα αλλά και στεφάνια, ημερολόγια, πάνινες κούκλες όλα χειροποίητα εντυπωσιάζουν αλλά και βοηθούν τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες να είναι ενεργοί και σε εργασιακό επίπεδο.

Το κέντρο και κυρίως η δουλειά που γίνεται σε αυτό αποτελούν ένα υπέροχο δείγμα του τι μπορεί να καταφέρουμε ως άνθρωποι όταν λειτουργούμε συντονισμένα, με στόχους, με πολύ μεράκι αλλά και γνώση και κυρίως με αγάπη για τον συνάνθρωπο μας.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που δώρισαν οι «Αργοναύτες» θα πωλούνται μαζί με τα υπόλοιπα χειροτεχνήματα του τμήματος καθ όλη τη διάρκεια των εορτών στον πολύ ιδιαίτερο και ζεστό χώρο της έκθεσης του κέντρου που είναι ανοικτός κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]