Γενικά

Την προσεχή Δευτέρα, στο Πολύκαστρο, το διασυνοριακό συνέδριο «Aqua-M II» γιά την διαχείριση των υδάτων του Αξιού

Το υβριδικό τελικό συνέδριο του έργου AQUA-M II – «Βιώσιμη διαχείριση των διασυνοριακών υδάτινων πόρων» διοργανώνει η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Παιονίας (ΔΕΥΑΠ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5.10.21, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλεξάνδρειο» του Πολυκάστρου, με ώρα έναρξης 11 το πρωί.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου από εκπροσώπους των εταίρων. Παράλληλα, εκπρόσωποι του τμήματος χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στα «εργαλεία» λήψης αποφάσεων για την προστασία διασυνοριακών υδατικών πόρων και στην ανάπτυξη on-line GIS εφαρμογής για την αποτίμηση της χημικής ρύπανσης του ποταμού Αξιού».

Δηλώσεις συμμετοχής https://forms.gle/oBLNMgyUwWc591Tj8

Το έργο

Το έργο AQUA-M II εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» 2014 – 2020. Εταίροι του έργου είναι ο δήμος Γευγελής, το τμήμα χημείας του ΑΠΘ μέσω του ΕΛΚΕ, η ΔΕΥΑ Παιονίας, η ΔΕΥΑ Χαλκηδόνας και η δημόσια επιχείρηση «Κομουνάλετς» (“Komunalec”) της Γευγελής. Το έργο αποσκοπεί στην αποτελεσματική και συνεχή παρακολούθηση της διαχείρισης της ποιότητας των υδάτων του ποταμού Αξιού, μέσω της εφαρμογής κοινών συστημάτων παρακολούθησης, διαχείρισης και ενίσχυσης της συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και αρχών των δύο χωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.aqua-m.eu

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα