Γενικά

Αποχιονισμός στο Κιλκίς και στην περιοχή των Κρουσίων

Στην πρώτη γραμμή της εαρινής χιονόπτωσης βρέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του δήμου Κιλκίς.

Τα δημοτικά συνεργεία έπιασαν δουλειά από τις 4 το πρωί για τον αποχιονισμό της πόλης του Κιλκίς, κινητοποιώντας στους δρόμους αγροτικά μηχανήματα, φορτηγά, τρακτέρ και γκρέιτερ, εξοπλισμένα με αλατιέρες και μαχαίρια.

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των εργαζομένων της πολιτικής προστασίας στις 9 το πρωί η οδική κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί πλήρως στο κεντρικό δίκτυο και στα στενά δρομάκια της πόλης.

Η επιχειρησιακή ικανότητα του δήμου δοκιμάστηκε επιτυχώς και στον ορεινό άξονα των Κρουσίων.

Με τη δύναμη των ίδιου στόλου οχημάτων, δέκα οδηγοί και εργαζόμενοι επιχείρησαν στους άξονες Θεοδοσίων – Ισώματος – Ριζανών, Ακροποταμιάς – Μελανθίου και Ποντοκερασιάς – Τερπύλλου. Σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μηχάνημα έργου συνέδραμε για τον αποχιονισμό του άξονα Ευκαρπίας – Κεντρικού – Βάθης – Θεοδωρακίων.

Τα συνεργεία ανταποκρίθηκαν, όπου ζητήθηκε, σε περιπτώσεις αποχιονισμού του εσωτερικού οδικού δικτύου σε χωριά του ανατολικού Κιλκίς. Αν και τα φορτηγά ήταν εφοδιασμένα με επαρκείς ποσότητες αλατιού δε χρειάστηκε η ρίψη του καθώς επικράτησαν ήπιες κλιματικές συνθήκες. Τις εργασίες αποχιονισμού συντόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης.

Τα συνεργεία της καθαριότητας βγήκαν το πρωί κανονικά στους δρόμους για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ κόπηκαν και απομακρύνθηκαν δέντρα και κλαδιά που έπεσαν στο οδόστρωμα εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]