Πολιτική

Αποχή επ’ αόριστον προτείνει ο δικηγορικός σύλλογος Κιλκίς

Συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 12.1.16 η γενική συνέλευση του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς με μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης το προσχέδιο νόμου γιά το ασφαλιστικό και απεφάσισε τα εξής:

-Την επικύρωση της από 09.01.16 απόφασης της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για αποχή από 12 Ιανουαρίου έως και 14 Ιανουαρίου 2016.

-Την εξουσιοδότηση της προέδρου του Δ.Σ.Κ. να προτείνει κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, στις 14-1-16, την καθολική πανελλαδική αποχή των δικηγόρων αορίστου διαρκείας.

-Τη συμμετοχή των δικηγόρων του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς στην πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία από τα γραφεία του Δ.Σ.Α προς τη Βουλή, την Πέμπτη 14-1-16 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

-Το κλείσιμο τόσο των γραφείων των δικηγόρων-μελών του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς, όσο και των γραφείων του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς την Πέμπτη 14-1- 16, λόγω της πανδικηγορικής συγκέντρωσης και της σύγκλησης την ίδια ημέρα της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

-Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους.

-Να απαιτήσει από τους βουλευτές του νομού Κιλκίς να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να τοποθετηθούν δημόσια επί των διατάξεων του σχεδίου νόμου που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες και δικηγόρους και τελικά να αρνηθούν να συντελέσουν με την ψήφο τους στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση των δικηγόρων και των άλλων ελευθέρων επαγγελματιών.

-Να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού Κιλκίς σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
-Να συγκληθεί εκ νέου Η γενική συνέλευση του συλλόγου την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 16.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας