Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Απουσιάζουμε από τα κέντρα αποφάσεων

Τον έντονο προβληματισμό του όσον αφορά στην απουσία του δήμου Κιλκίς από τις διεργασίες γιά την κατασκευή του νέου ΕΣΠΑ εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής, με την ακόλουθη δήλωση:

«Χωρίς να παραβλέπω την βαρύτητα που έχει η καθημερινή διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, όσα γίνονται ή δε γίνονται προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών μας, λυπούμαι που ελάχιστη ειναι η συζήτηση εντός του δημοτικού συμβουλίου και το ενδιαφέρον της διοίκησης για τα σημαντικά που αποφασίζονται εκτός Κιλκίς.

Αναφέρομαι στο νέο ΕΣΠΑ για το οποίο ελάχιστα γνωρίζουμε . Σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας την τρέχουσα προγραμματική περίοδο που ισχύει μεχρι το 2020,μέσω του ΕΣΠΑ θα διατεθούν εκατοντάδες εκατομμύρια.

Και είναι λυπηρό οτι το δικό μας μερίδιο, και μακάρι να κάνω λάθος , είναι οι πιστώσεις που μεταφέρθηκαν απο το προηγούμενο ΕΣΠΑ στους δυο δρόμους , την είσοδο του Κιλκις και της Νέας Σάντας μεχρι την Άσσηρο επειδή δεν απορροφήθηκαν. Ομως έπρεπε και τώρα να διεκδικούμε άλλα κονδύλια για άλλες ανάγκες που έχουμε ως δήμος.

Το ΕΣΠΑ τέθηκε σε διαβούλευση, κατανεμήθηκε εθνικά και περιφερειακά χωρίς ο δήμος Κιλκις να διεκδικήσει λόγο για το αναλογούν μερίδιο.

Ζητώ, λοιπόν, λόγω της κομβικής σημασίας που έχει το πρόγραμμα αυτό για το μέλλον της πόλης και συνολικά του δήμου, να αφιερώσουμε αν όχι μια ειδική συνεδρίαση, τουλάχιστον μια συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης όπου η διοίκηση να ενημερώσει το σώμα τι προσδοκεί απο το ΕΣΠΑ και με την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα έργα που στα όρια του δήμου μας έχουν παγώσει.

Καλό είναι να ασχολούμαστε με την καθαριότητα και το νερό , αλλά τίποτε δε μας εμποδίζει να διεκδικούμε λόγο και ρόλο στα σημαντικότερα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του δήμου μας».

Περισσότερα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]