Γενικά

Η απουσία διοίκησης καθιστά δύσκολο το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στο κέντρο φιλοξενίας Ν.Καβάλας

Ένα από τα οφέλη από την ύπαρξη κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή της Νέας Καβάλας είναι και οι προσλήψεις ανέργων με οκτάμηνες συμβάσεις από την τοπική κοινωνία του δήμου Παιονίας, με στόχο να εξυπηρετούν τις ανάγκες του κέντρου σε διάφορους τομείς.

Τα σχετικά προγράμματα διαχειρίζεται ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και γιά το τοπικό κέντρο φιλοξενίας είχαμε το τελευταίο διάστημα τρεις τέτοιους κύκλους, με τον τελευταίο να «κλείνει» προσωρινώς στα τέλη του προσεχούς Οκτωβρίου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Οργανισμός σκέπτεται να προχωρήσει σε τετράμηνη παράταση του προγράμματος.

Γιά το κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας το εν ισχύει πρόγραμμα προβλέπει 73 τέτοιες συμβάσεις, και επειδή οι κάλυψη των αναγκών του κέντρου είναι υποδεέστερη, ένας σημαντικός αριθμός εξ αυτών κάλυπτε ατύπως και ανάγκες του δήμου Παιονίας, καθώς κάτι τέτοιο συνέβαινε με βάση όμως σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις και στις προηγούμενες προκηρύξεις.

Δυστυχώς, η απουσία διοίκησης στο κέντρο φιλοξενίας εδώ και αρκετούς μήνες καθιστά εκ των πραγμάτων δύσκολο τον έλεγχο εφαρμογής του προγράμματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασάφεια σε σχέση με όσους απασχολούνται στο κέντρο και αυτούς, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον δήμο Παιονίας.

Κάτι το οποίο εμμέσως αναδείχθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, όταν εμφανίσθηκαν περιπτώσεις συμβασιούχων, γιά τους οποίους υπήρχαν τεράστια ερωτηματικά στο κατά πόσον εργάζονταν γιά λογαριασμό του.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το τελευταίο διάστημα είχαμε δύο σχετικές παραιτήσεις, ενώ υπάρχουν ενδείξεις, ότι ο σχετικός αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, και σε επίπεδο οργανισμού ΟΑΕΔ και σε επίπεδο δήμου Παιονίας υπάρχει προβληματισμός σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας του προγράμματος και υπάρχει σχετική διαβούλευση ούτως ώστε να συντονισθεί καλύτερα η εφαρμογή του προγράμματος τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις δικές τους ευθύνες.

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη