Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Αποσιωπούν την καταστροφή την Σμύρνης

Είναι γνωστές οι θέσεις, απόψεις, προσεγγίσεις και εκτιμήσεις του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη γιά όλα τα Ζητήματα του Ελληνισμού της «καθ’ ημάς Ανατολής», ιδίως δε γιά την Μικρασιατική Καταστροφή και τις γενοκτονίες εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Ιωνίας.

Όμως, στην εκδήλωση της ΝΕ/ΣΥΡΙΖΑ γιά το Προσφυγικό, αναφορικά με την προσέγγισή του από την Αριστερά, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8.11.14 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, ο αναγνωρισμένος Κιλκισιώτης επιστήμων έκανε «ένα βήμα» παραπέρα, χαρακτηρίζοντας την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 ως τρομακτική και συντελεσθείσα όχι μόνο από τους φυσικούς αυτουργούς, δηλαδή τις δυνάμεις του Κεμάλ αλλά και από όλες τις τότε Μεγάλες Δυνάμεις, σε μία συνομωτική σύμπραξη όλων, και η οποία ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ, χωρίς να είναι άμοιρη ευθυνών και η υποχείρια αυτών μητροπολιτική Ελλάδα!
Θέση που ακούγεται γιά πρώτη φορά από επιστημονικά χείλη, και η οποία, αν μη τι άλλο, θα συζητηθεί ευρύτατα όχι μόνο στον χώρο της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας αλλά και διεθνούς.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]

«Οι μόνοι χωρίς κολυμβητήριο»

H ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματός του «Νίκη» αφορούσε στα γενικά θέματα. Όμως, ο Δημήτρης Νατσιός δεν λησμονεί… […]

Δείτε ακόμα