Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Απορρίμματα… γύρω από… κάδο!

Εδώ και καιρό ο δήμος Κιλκίς διέθεσε έναν από τους μεγάλους σιδερένιους κάδους απορριμμάτων και μπάζων γιά τις ανάγκες του Δροσάτου.

Αρχικώς αυτός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο των κοιμητηρίων, όπου, όμως, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να στοιβάζονται κάθε είδους απορρίμματα και άχρηστα υλικά… γύρω από αυτόν!

Τότε κρίθηκε αναγκαία η μετακίνησή του δίπλα στο γήπεδο του οικισμού, υποτίθεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι.

Όμως, το φαινόμενο… «ζη και βασιλεύει» και σ’ αυτό το νέο σημείο, με τον κάδο μισοάδειο ή… σχεδόν άδειο και τα απορρίμματα και διάφορα υλικά… στοίβα γύρω του!

Προφανώς επειδή και σε αυτήν την περιοχή οι πάντες γνωρίζουν τα πάντα γιά τα δικαιώματα, ελάχιστοι όμως… γιά τις υποχρεώσεις.

Και, ως γνωστόν, στις οργανωμένες κοινωνίες, στις οποίες συγκαταλέγεται και αυτή του Δροσάτου, σε κάθε δικαίωμα αντιστοιχεί μία υποχρέωση.

Έχουν, λοιπόν, οι Δροσαταίοι το δικαίωμα να διατίθεται στον οικισμό τους εξοπλισμός δημόσιας καθαριότητας, έχουν, όμως, και την υποχρέωση, από την στιγμή που τον διαθέτουν, να μεριμνούν οι ίδιοι γιά την ορθή απόθεση των απορριμμάτων ή άχρηστων υλικών, άρα γιά την ορθή χρήση κάθε κάδου που προορίζεται γι’ αυτά.

Όσο γιά την πλευρά του δήμου Κιλκίς, θα ήταν ασφαλώς χρήσιμες προς αυτήν την κατεύθυνση, σε κάθε οικισμό, κάποιες παρεμβάσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, με υπενθυμίσεις και του πειθαρχικού σε περιπτώσεις συστηματικής μη συμμόρφωσης.

Διότι εδώ δεν πρόκειται απλώς περί ορθής η λανθασμένης νοοτροπίας, αλλά περί την δημόσια υγεία και αισθητική, στις οποίες δεν χωρεί καμμία «έκπτωση».

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα