Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Απόρριψη που προκαλεί αντιδράσεις

Το «εμπόδιο» της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία απορρίπτει την σχετική απόφαση-εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, «ορθώθηκε» στην μετονομασία της οδού Νοσοκομείου του Κιλκίς σε Χρήστου Δρέλλια, εις μνήμην του αειμνήστου νομάρχου, επί των ημερών του οποίου ανεγέρθηκε το νοσοκομείο Κιλκίς.

Ήδη η απόφαση αυτή της αποκεντρωμένης διοίκησης προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την «έκρηξη» του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη, που είχε καταθέσει και την σχετική πρόταση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ως βασικό επιχείρημα οι αντιδρώντες προβάλλουν το ότι στην συγκεκριμένη περιπτωση η αρμοδιότητα της αποκεντρωμένης διοίκησης είναι ο έλεγχος νομιμότητας, αν δηλαδή τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα γιά ονοματοδοσίες ή αλλαγές ονομασίας οδών, και όχι σκοπιμότητας, δηλαδή το περιεχόμενο της πρότασης, είτε αφορά σε πρόσωπο, ή σε γεγονός είτε σε έννια.

Αναμένεται η συνέχεια.

Περισσότερα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Φωτοσχόλιο

Από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο της Πέμπτης 4 Απριλίου 2024

«Παράδρομοι» και… δρόμοι

Δεν σημειώθηκε τροχαίο στο ύψος της Νέας Σάντας σε κανένα… «παράδρομο» ή «εθνική οδό», όπως με «ευκολία» ισχυρίσθηκαν κάποιοι του […]

Δείτε ακόμα