Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Να μην μείνουν …στην απόπειρα

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς συζητήθηκε το θέμα των αδεσπότων ζώων κατά τρόπο που προκάλεσε θετικά σχολία, ως η πρώτη απόπειρα συντονισμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πριν περάσουν λίγα εικοσιτετράωρα συμπολίτης βίωσε οδυνηρή εμπειρία επίθεσης πεινασμένων και αγρίων αδεσπότων σκύλων εναντίον του, με την σωματική ακεραιότητά του να διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Τούτο καθιστά σαφές το ότι η μνημονευθείσα απόπειρα να μην παραμείνει εντός των ορίων …της απόπειρας, αλλά, αντιθέτως, να μετουσιωθεί σε άμεση, ουσιαστική και αποτελεσματική συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Πριν, δηλαδή, το θέμα προσλάβει υπονομευτικές γιά την κοινωνική ζωή και ηρεμία τούτου του τόπου, με ακραίες, πλην όμως, απολύτως στηριζόμενες πάνω σε λογική βάση συμπεριφορές.

Περισσότερα

Πόντιος και… δεν το «κρύβει»

Ήλθε γιά περιοδεία στον νομό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης. Η αρχή έγινε από την […]

Προσκεκλημένος του Προέδρου

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων(ΟΕΚ) με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier, στο προεδρικό μέγαρο Schloss Bellevue. Ο Κιλκισιώτης πρόεδρος […]

Δείτε ακόμα