Πολιτική

«Στο κάλεσμα της Ιστορίας «ηχηρώς» απόντες δήμαρχος Κιλκίς και παρέα του»

Σφοδρή επίθεση, με ιδιαιτέρως «σκληρούς» χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης κατά της δημοτικής αρχής με αφορμή την από πλευράς της τελευταίας μη έκδοσης ψηφίσματος γιά την Μακεδονία.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Τσογγίδης αναφέρει τα εξής:
«Ο πολιτικά ασθμαίνων δήμαρχος Κιλκίς προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει στους πολίτες του δήμου μας, ότι κακώς τον εξέλεξαν στην τιμητική θέση, στην οποία βρίσκεται.

Πέρα από την σωρεία ασυνεπειών και ανεπαρκειών (ενδεικτικώς αναφέρω μόνο οτι δεν έκανε απολογισμό πεπραγμένων και στα τέσσερα χρόνια της έως τώρα θητείας του 2014 – 2017 ως είχε υποχρέωση από τον νόμο, άλλωστε τι θα είχε να επιδείξει), «έπνιξε» κυριολεκτικώς και το θέμα του πρόσφατου συλλαλητηρίου για την ονομασία των Σκοπίων.

Ο δήμος Κιλκίς με την τόση ιστορία, όπου στα χώματά του χύθηκαν ποταμοί αίματος για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, που δικαίως διεκδικεί η πόλη μας τον τίτλο της «ιεράς πόλεως», απέσχε παντελώς από τις κινητοποιήσεις για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ούτε μία λέξη, ούτε μία ανακοίνωση, ωσάν αυτό το εθνικό θέμα να εκτυλισσόταν ….σε άλλη ήπειρο !

Και δεν είναι μόνο που το Κιλκίς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αλυτρωτικών διεκδικήσεων του πανσλαβισμού, αλλά το γεγονός αυτό αν αντιμετωπισθεί στρεβλά και ανεύθυνα θα επηρεάσει γενιές και γενιές Ελλήνων σε μεγάλο βάθος χρόνου πολύ περισσότερο σε βαρύτητα και συνέπειες ακόμη και από τις τραγικές οικονομικές δυσκολίες που ήδη βιώνει ο λαός μας.

Ακόμη και το προταθέν ψήφισμα της περιφερειακής ένωσης δήμων (ΠΕΔ) – Κεντρικής Μακεδονίας το έβαλαν προτελευταίο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 24.01.18 για να το υποβαθμίσουν με παιδαριώδεις τακτικισμούς και σ’ αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Όμως εν συνεχεία του παραπάνω, ο δήμαρχος Κιλκίς με περισσή ευκολία και ανέξοδα ευχαρίστησε δημοσίως, κατά την παλαιοκομματική αντίληψη και πρακτική, την ανύπαρκτη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την μετεγκατάταση του Τ.Ε.Ι. στην νέα εγκατάστασή του μόνο και μόνο για να «παίξει» τα μικροπροσωπικά του «παιχνίδια», κι ας μην έκανε τίποτε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ή κι αν έκανε κάτι που εμείς δεν το αντιληφθήκαμε, το αυτονόητο έκανε !

Αναρωτιέμαι πραγματικά ποιός είναι ο ορισμός του πολιτικού αμοραλισμού, όταν ο δήμαρχος Κιλκίς αποδεχόμενος να είναι μέλος «ex officio» της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κιλκίς να δηλώνει την ευαρέσκειά του δημοσίως κάθε τόσο και να παίζει παιχνίδια μικροπολιτικής με τη Ν.Ε. και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Το παραμύθι ότι το κάνει για το καλό του τόπου ως εκ της θέσεώς του ας το πει σε άλλους, διότι ο τόπος δεν είδε απολύτως κανένα καλό από αυτόν ούτως ή άλλως!

Τουλάχιστον αν παραιτείτο από την ΝΟ.Δ.Ε./Ν.Δ. για να κινείται σύμφωνα με τα κέφια του αυτό θα ήταν το πιο τίμιο απέναντι στΙς χιλιάδες των νεοδημοκρατών, που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τώρα αναρωτιούνται τι ψήφισαν !

Και επειδή ίσως ο δήμαρχος Κιλκίς ( ευτυχώς για μετρημένους μήνες ) μέσα στη σύγχυση καθηκόντων, ιδεοληψιών, συμφερόντων κλπ στην οποία βρίσκεται, αφού ως μοναδικό στόχο έχει την προσωπική του διάσωση, να δυσκολεύεται να αντιληφθεί, ποιοί δήμοι αντέδρασαν σύμφωνα με το καθολικό λαϊκό αίσθημα στο συγκεκριμένο θέμα, δεν θα πάμε μακριά.

Λαμπρό παράδειγμα είναι ο διπλανός δήμος Παιονίας του οποίου τις ανακοινώσεις, ψηφίσματα, τοποθετήσεις, κινητοποιήσεις κλπ ας τις διαβάσει προσεκτικά, μήπως και καταλάβει σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται απέναντι στους πολίτες του Κιλκίς και της Μακεδονίας και απέναντι στην Ιστορία της πατρίδας που γράφεται καθημερινά.

Στο ηχηρό κάλεσμα της Ιστορίας ο δήμαρχος Κιλκίς και η παρέα του ήταν και είναι ηχηρά απόντες!».

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα