Ειδήσεις Video

Απολογισμός δημοτικής αρχής Κιλκίς με γεμάτο το συνεδριακό κέντρο (Βίντεο)

Τον πρώτο απολογισμό της νέας δημοτικής αρχής πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης το πρωί της Κυριακής 23.2.20.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο συνεδριακό κέντρο από δημότες του Κιλκίς ο δήμαρχος παρουσίασε το έργο που έχει πράξει η δημοτική αρχή Κιλκίς από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της (από το Σεπτέμβριο) μέχρι και την εκπνοή του 2019.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης παρουσίασε διεξοδικά την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, σε μια ογκώδη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς, τα πεπραγμένα της νέας δημοτικής Ααχής.

Το μικρό αυτό διάστημα στάθηκε η πρώτη κρίσιμη δοκιμή μας σε μείζονα και ανοιχτά ζητήματα που ταλάνισαν τον τόπο μας αλλά και στην αντιμετώπιση έκτακτων κρίσεων.

Ανταποκριθήκαμε με σοβαρότητα και σύνεση τόνισε ο δήμαρχος Κιλκίς και εξέθεσε στη συνέχεια τις επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής στην υπόθεση χωροθέτησης και ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου στην περιοχή του Μύλου Σαμαρά, στην αποτροπή ενός νέου κύματος προσφυγικής εγκατάστασης στην Πικρολίμνη που θα επιβάρυνε την ήδη παραβιασθείσα αναλογία του 1% σε ότι αφορά την ισοκατανομή των φιλοξενουμένων, στην αποσυμφόρηση του πληθυσμού των προσφύγων – μεταναστών στο Σ.Σ. Μουριών, στη διαχείριση των αδέσποτων , σε αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο, στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Με αναφορές στην αρχή της συνέχειας στη διοίκηση, στην υλοποίηση των προγραμματικών θέσεων της δημοτικής αρχής σε βάθος τετραετίας, στην κουλτούρα των συνεργασιών ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε τη συνειδητή επιλογή της να δώσει ουσιαστικό θεσμικό ρόλο και ζωτικό χώρο σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις ώστε να εμπεδωθεί η έννοια της συμμετοχικής αντίληψης για το συμφέρον του τόπου. Εκθείασε μάλιστα την υποστηρικτική συνδρομή άλλων παρατάξεων ή μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων σε αποφάσεις της διοίκησης προσθέτοντας ότι η συμβολή τους εκτιμάται και αξιοποιείται.

Η καταγραφή του έργου της δημοτικής αρχής έγινε ανά τομέα ευθύνης των επτά αντιδημαρχιών. Ως θετικές εγγραφές στην εκκίνησή της εντυπώθηκαν η ολοκλήρωση των ψηφιακών περιγραμμάτων στο διοικητικό τομέα, η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων πάνω σε ένα σχέδιο που απαντά πιστά στο αγωνιώδες αίτημα της κοινωνίας για δημόσια ασφάλεια αλλά και στους κανόνες ευζωϊας των αδέσποτων, η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του δημοτικού πάρκου – κήπου αλλά και άλλων δημόσιων χώρων της πόλης με περισσότερο πράσινο, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των κτηνοτρόφων στις κτηνοτροφικές τους μονάδες, η ορθολογική χρήση των υπηρεσιακών μηχανημάτων, οι εργολαβίες στα ασφαλτικά, τα έργα στη σχολική στέγη, η σύσταση νέου βρεφικού σταθμού, η επαναχάραξη της πολιτιστικής και τουριστικής πολιτικής σε στοχοθετημένες βάσεις, η προώθηση της διά βίου μάθησης και των αξιών του εθελοντισμού, μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων με ατζέντα σύγχρονα κοινωνικά, ιατρικά, επιστημονικά θέματα που κινητοποιούν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των πολιτών.

Μεγάλο μέρος των στοχεύσεων αυτών, όπως επισημάνθηκε, έχει αντιστοίχιση στις προγραμματικές προτάσεις της ιδρυτικής διακήρυξης της δημοτικής παράταξης ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ η οποία παρουσιάστηκε ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

‘’Το Κιλκίς Μπροστά’’ υποστήριξε ο δήμαρχος Κιλκίς είναι στάση ζωής, ισχυρή θέληση συνεισφοράς, είναι πράξη αγάπης για τον τόπο. Δήμος και πολίτες συμβαδίζουμε, με εφόδια τη δύναμη των ιδεών μας, με την αυτοπεποίθηση που γεννούν οι μικρές και μεγάλες καθημερινές νίκες ενάντια σε παρωχημένες νοοτροπίες, ενάντια στη στασιμότητα και σε βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που θέλουν την αυτοδιοικητική μηχανή να κάνει τα απολύτως αναγκαία και τίποτε παραπάνω. Εμείς όμως προσέθεσε είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για το Δήμο μας, να κουραστούμε όλοι και να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, ούτε να κυλά άσκοπα και σε βάρος μας, σε τελική ανάλυση ο χρόνος.

Ο κ. Κυριακίδης εστίασε και σε μια σειρά έργων που θα ‘’τρέξουν’’ μέσα στο 2020 όπως η δημοπράτηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του ταρτάν, η αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών, οι παρεμβάσεις στην παραλίμνια περιοχή της Δοϊράνης ενώ έκανε αναφορά και στη στοχοθεσία του 2020 εξαγγέλοντας:

– την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης από αμίαντο τα υπολειπόμενα τμήματα του Κιλκίς δηλ. επί της 21ης Ιουνίου, και Ελ.Βενιζέλου και σε τριάντα επτά οικισμούς ακόμη

– τον προγραμματισμό σύγχρονου οδοφωτισμού της πόλης του Κιλκίς και των εισόδων της

– την δημιουργία πρατηρίου καυσίμων στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου

– την έναρξη της προετοιμασίας για τον περιμετρικό δρόμο Λόφου Αγίου Γεωργίου

– την τεχνική προεργασία για την ένταξη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ στο πρόγραμμα ‘’Ενεργειακές Κοινότητες’’ στο πλαίσιο της ενεργειακής αυτονομίας της επιχείρησης και δημοτικών κτηρίων

– την επαναφορά πολιτιστικών θεσμών όπως το ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι’’ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας

– έργα γεωθερμίας στο κλειστό γυμναστήριο

– την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου και νέων συμβατικών κάδων απορριμμάτων

Ο κ. Κυριακίδης επαίνεσε όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη που εργάζονται μεθοδικά, συχνά κάτω από συνθήκες πίεσης για να φέρουν αποτέλεσμα και ολοκλήρωσε την ομιλία του με τη διαβεβαίωση στο πυκνό ακροατήριο ότι η δημοτική Αρχή πάει Μπροστά το δήμο γιατί κρατά το λόγο της και Διοίκηση και πολίτες θα προχωρήσουμε μαζί για να ομορφύνουμε την πόλη μας και τα χωριά μας, και να βάλουμε το δήμο μας στη σκακιέρα των μεγάλων αυτοδιοικητικών παικτών με έργα και ζηλευτές υποδομές.

Την εκδήλωση παρουσίασης των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής τίμησαν με την παρουσία τους ο Μιχάλης Λοκοβίτης ως εκπρόσωπος του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, η κα Έφη Ναβροζίδου ως εκπρόσωπος της βουλευτή Ειρήνης Αγαθοπούλου, ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Γιώργος Μπαλάσκας, Ανέστης Πογέλης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Θεοδωρίδης, Γιώργος Κεμανίδης Βλάσιος Κουρτίδης, Δημήτρης Κυριακίδης, Χαρίλαος Ξενιτίδης, Σούλης Καζαντζίδης, Μαρία Μασμανίδου, Γιώργος Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Παπακώστας, Χρήστος Σαρβανίδης και Γιώργος Γιαρήμαγας , η πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού ο συνταγματάρχης Χαράλαμπος Χαλκίδης ως εκπρόσωπος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Δημήτρης Χαραλαμπίδης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μηνάς Παπαδόπουλος, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Κεσίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης και στελέχη αυτής, πρόεδροι και κοινοτικοί σύμβουλοι πολλών κοινοτήτων ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αναστασιάδης, ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης οι πρώην δήμαρχοι Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, Αναστάσιος Αμανατίδης και Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]