Γενικά

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κιλκίς, στο Κιλκίς

Με σειρά εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει ο δήμος, θα γιορτάσει και φέτος το Κιλκίς τις Απόκριες.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Ο δήμος Κιλκίς και φέτος θα υποδεχθεί την αποκριά με χαρούμενες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια,με τσικνίσματα, αναβίωση εθίμων και παράδοση, με «Κυνήγι Θησαυρού», μουσική, τραγούδι, χορό και ξεφάντωμα.
Ξεκινάμε την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6.30 το απόγευμα στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου, τσικνίζοντας, κερνώντας κρασί και με μουσική από τοπικούς καλλιτέχνες θα διασκεδάσουμε ελληνικά.

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο προαύλιο του 3ου και 7ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς ελάτε να συμμετάσχετε στην αναβίωση παραδοσιακού εθίμου με σάτιρα και παραδοσιακό γλέντι και γιατί όχι…..μικροί και μεγάλοι ντυμένοι ανάλογα και αποκριάτικα!

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 μεταξύ 12.00-2.00 μετά το μεσημέρι πηγαίνουμε στην πλατεία Ειρήνης, μικροί και μεγάλοι για το «Κυνήγι του Θησαυρού», γινόμαστε κυνηγοί της περιπέτειας σε ένα παιχνίδι θεσμό στις καρδιές μας.

Εκεί επίσης τα γυμναστήρια «Κinesis», «Ευ Ζην», «Παλμός», θα μας ζωντανέψουν με αποκριάτικο πρόγραμμα χορού και άθλησης με λάτιν μουσική και όχι μόνο.

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7.30 διοργανώνουμε αποκριάτικο πάρτυ μασκαράδων και ανακοινώνουμε τους νικητές .
-Έπαθλο 250 ευρώ για τους «κυνηγούς» που θα βρούν το θησαυρό
-Έπαθλο 200 ευρώ για τους πιο ευφάνταστους και “τρελλούς” κυνηγούς
-Έπαθλο 150 ευρώ στην καλύτερη ομάδα μασκαράδων, (άνω των τριών ατόμων όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας)

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30-2.00 μετά το μεσημέρι ξεφαντώνουμε μικροί και μεγάλοι στη γιορτή των μασκαράδων στην πλατεία Ειρήνης.

Φέτος στις αποκριές στο Κιλκίς έχουμε …τρελλές ελπίδες.
Βγάζουμε λοιπόν το «γκρίζο» από πάνω μας, φοράμε τις μάσκες του καρνάβαλου και όχι της υποκρισίας και ……….χαρούμενα, γνήσια και ξέγνοιαστα γινόμαστε όλοι ένα και διασκεδάζουμε!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κυνηγών και μασκαράδων στο γραφείο του τμήματος πολιτισμού του δήμου Κιλκίς στο δημαρχείο, (Σοφία Κεσίδου) τηλ. 23413-52205 από ∆ευτέρα έως Παρασκευή από 9.30 έως 15.00.

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων