Πολιτική

“Στο πόδι” οι συμβασιούχοι του τομέα καθαριότητας του δήμου Παιονίας

Στον αποκλεισμό του όρχου των οχημάτων καθαριότητας του δήμου Παιονίας που ευρίσκεται στις νοτιανατολικές παρυφές του Πολυκάστρου, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 23.5.17 οι τριάντα απο τους συνολικώς τριανταδύο συμβασιούχους του δήμου Παιονίας συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που εχει προκυρήξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
Μια απεργία που προκυρήχθηκε με σκοπό να εκφράσει την υποστήριξη της στους συμβασιούχος όλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που μετά τις τελευταίες συμβάσεις ενδεχομένωςεξελίξεις και τις αποφάσεις του ελεγκτικού συμβουλίου αλλά και τις συνταγματικές επιταγές αντιμετωπίζουν το φάσμα της λύσης των συμβάσεών τους όσοι υπερβαίνουν το 24μηνο αλλά και του ενδεχομλένου διακοπής των για όσους εξ αυτών είχαν ανανεωθεί στην αρχή της χρονάς με βάση την σχετική υπουργική απόφαση η συνταγματικότατη της οποίως ελέγχαεται απο τα αρμόδια όργανα και το πιθανότερο είναι να κριθεί ως αντισυνταγματική.
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
Όπως δήλωσαν στον “Μαχητή” δύο απο τα πέντε μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί οι κ. Θεοδώρα Ράπτη και Πέτρος Δανάκας οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αισθάνονται οτι εμπαίζονται και ότι έχουν γίνει μπαλάκι του τένις μεταξύ υπουργικών και νομικών αποφάσεων δικαστηρίων, συμβουλίων και συνταγματικών προβλέψεων και κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, που καλύπτει όπως επισήμαναν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ και μάλιστα σε τομείς με ιδιαιτερότητα και επικινδυνότητα που όλοι αναγνωρίζουν.

Η πορεία των κινητοποιήσεων τους θα εξαρτηθεί απο τις συναντήσεις με τους αρμοδίους των συνδικαλιστικών οργάνων της ΠΟΕ-ΟΤΑ μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο εκπρόσωπος απο τον δήμο Παιονίας Πέτρος Βαβάμης που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό.
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
Πιθανότατα όπως τόνισαν να προβούν τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και σε πορεία διμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης του Πολυκάστρου χρησιμοποιώντας και απορριματοφόρα οχήματα του δήμου το πρώτο δρομολόγιο των οποίων δεν χρειάσθηκε να αποκλείσουν σήμερα τα ξημερώματα όπως είχαν προγραμματίσει καθώς εν τέλει ο οδηγός δεν το έβγαλε στους δρόμους συμμετέχοντας στην σημερινή απεργία.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]