Αθλητισμός

Άδοξος αποκλεισμός Εθνικού στο κύπελλο από τους «8» από την Κρύα Βρύση

Την «χρυσή» ευκαιρία πρόκρισης στους «8» του κυπέλλου γ’ εθνικής κατηγορίας, που θα του επέτρεπε να δώσει τους δύο αγώνες πριν τον τελικό και πάλι εντός έδρας αλλά και να χρησιμοποιήσει παίκτες με μικρότερη έως τώρα συμμετοχή, ξεκουράζοντας συγχρόνως κάποιους βασικούς εν όψει των υπολοίπων κρισίμων αγώνων του πρωταθλήματος, έχασε ή, μάλλον, «κλώτησε» ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου, χάνοντας την Τετάρτη 30.3.16 τον πρώτο του στην διοργάνωση εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Κρύρας Βρύσης με 1-0.

Στην προκειμένη περίπτωση οι πολλές αλλαγές στην σύνθεση, στο πλαίσιο του προαναφερθέντος σκοπού, δεν «βγήκαν», ενώ αυτό συνδυάστηκε και με την κακή εμφάνιση της ομάδας του Νέου Αγιονερίου στο πρώτο ημιχρόνιο. Κατά το εν λόγω διάστημα αποφεύχθηκε το χειρότερο, επειδή ήταν εξ ίσου κακή και η φιλοξενούμενη, με επακόλουθο και οι δύο να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν δημιουργήσει ούτε μιάν αξιόλογη φάση!

Ο Εθνικός παρουσίασε βελτίωση από το ξεκίνημα της επανάληψης, και έως το 70’ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και σε ωρισμένες περιπτώσεις φάνηκε απειλητικός, χωρίς όμως την κλασική ευκαιρία.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ανήκει στον Απόλλωνα, που ανεθάρρησε, έπαιξε επιθετικά και δημιούργησε τέσσερες αξιόλογες ευκαιρίες, με την τελευταία να μετατρέπεται στο 87’ στο τέρμα, που έκρινε την έκβαση του αγώνα.

Μακριά από τον καλό εαυτό του στην διοργάνωση του κυπέλλου, μετά τις «τριάρες» σε σήμαντρα και Νέα Μουδανιά, το συγκρότημα του Νέου Αγιονερίου δεν μπόρεσε ούτε να αντιδράσει, ώστε να «στείλει» τον αγώνα στην παράταση, έτσι που η συνολική «εικόνα» του να δικαιολογεί πλήρως τον αποκλεισμό του.

Αντιθέτως, ο Απόλλων, χωρίς να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο, πίστεψε στον αντικειμενικό σκοπό της πρόκρισης και… απλώς τον πέτυχε. Παρ’ όλο δε που έφτασε στην νίκη ελάχιστα πριν την λήξη του αγώνα, αυτή κρίνεται δίκαιη.
Γιά τον Εθνικό αποτελεί πλέον «μονόδρομο» το πρωτάθλημα, με ζητούμενο την οριστικοποίηση της νέας ανανέωσης της παραμονής στην γ’ εθνική κατηγορία.

Η σύνθεση:

Γιώτας, Δαλιανόπουλος, Φραγκής (46’ Ν.Στεφανίδης), Λουϊζίδης, Κοντσίδης, Πιπινίκας (61’ Ε.Στεφανίδης), Δρόσος, Μητσιός (56’ Κουκουλέκης), Παπαδημητρίου, Κοτσαρίδης, Κιβρακίδης.

Τα αποτελέσματα των ομίλων έχουν ως εξής:

1ος όμιλος Δόξα Δράμας-Νέστος Χρυσούπολης 4-0
2ος όμιλος Εθνικός Νέου Αγιονερίου-Απόλλων Κρύας Βρύσης 0-1
3ος όμιλος ΑΕ Ποντίων-Κρόνος Αργυράδων 3-4 ΠΕΝΑΛΤΙ (1-1 κ.α)
4ος όμιλος Απόλλων Λάρισας-Πύδνα Κίτρους 1-2 ΠΑΡΑΤΑΣΗ (1-1 κ.α)
5ος όμιλος ΑΕ Καραϊσκάκης-Εθνικός Φιλιππιάδας 4-0
6ος όμιλος Τριγλία Ραφήνας-Χαλκίδα 3-2 ΠΑΡΑΤΑΣΗ (1-1 κ.α)
7ος όμιλος ΑΟ Κατασταρίου-ΑΟ Ζευγολατιού 3-2
8ος όμιλος Κερατσίνι-Ιάλυσος 3-4 ΠΕΝΑΛΤΙ (1-1 κ.α)
9ος όμιλος – 2η αγωνιστική Επισκοπή-Ηρόδοτος 0-1

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας