Κοινωνία

Αποκατάσταση ιστορικής αλήθειας

Από τον πρώην πρόεδρο του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Κιλκίς, αξιότιμο συμπολίτη και… διαχρονικό αναγνώστη και φίλο Γεώργιο Τσουκαλά λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

«Κύριε διευθυντά,

«Προσφάτως εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Επίκεντρο» το βιβλίο του Ανδρέα Αγτζίδη «Η τελευταία μάχη της κατοχής – Κιλκίς 4 Νοεμβρίου 1944» με εισαγωγή του Βλάση Αγτζίδη.

Στην σελίδα 77 του παραπάνω βιβλίου αναφέρεται μία τετραμελής επιτροπή, που είχε συγκροτηθεί από τις τοπικές αρχές του Κιλκίς, με σκοπό να μεσολαβήσει μεταξύ των αντιπάλων, γιά να αποφευχθεί η ένοπλη σύγκρουση.

Η επιτροπή αποτελούνταν από τον εφημέριο του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γεώργιο Μπαγανά, τον πατέρα μου Πασχάλη Τσουκαλά, τον καπνέμπορο Παύλο Στεφανίδη και τον Γ.Αβραμίδη, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής του ΚΚΕ Κιλκίς.

Επειδή στο προαναφερθέν βιβλίο ο πατέρας μου αναφέρεται ως «πρώην πολιτευτής του Λαϊκού Κόμματος», διαψεύδω κατηγορηματικώς το δημοσίευμα και δηλώνω ότι ο πατέρας μου δεν υπήρξε ποτέ πολιτευτής κανενός κόμματος, ποτέ δεν μετέσχε σε βουλευτικές εκλογές αλλά και ποτέ δεν υπήρξε μέλος ή οπαδός του Λαϊκού Κόμματος. Στην προπολεμική περίοδο ήταν μέλος της Λέσχης Φιλελευθέρων.

Στην παραπάνω μεσολαβητική επιτροπή μετέσχε ως εκπρόσωπος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, του οποίου ήταν αντιπρόεδρος.

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου αυτή, για ενημέρωση των εκλεκτών αναγνωστών σας και προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία

Γιώργος Π.Τσουκαλάς»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]