Γενικά

Η αποκαρδιωτική “εικόνα” του παλαιού κοιμητηρίου του Κιλκίς απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο

Η “εικόνα”, την οποία παρουσιάζει το παλαιό κοιμητήριο του Κιλκίς, απασχόλησε, ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 16.6.22, την πρώτη “διά ζώσης”μετά την άρση σειράς μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη” Δημήτρης Αγαθόπουλος: “Το παλαιό κοιμητήριο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δεν υπάρχει πλέον κανένας υπάλληλος γιά την λειτουργία και συντήρηση, με επακόλουθο να σωρεύονται τα προβλήματα σ’ αυτό. Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι πρόκειται γιά χώρο, στον οποίο “αποτυπώνεται” η ιστορία του Κιλκίς των τελευταίων εκατό και πλέον ετών. Ο δήμος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες γιά αλλαγή της σημερινής αρνητικής “εικόνας” αυτού ακριβώς του χώρου”.

Εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα την συγκεκριμένη ώρα επικεφαλής του συνδυασμού “Κιλκίς – Μαζί μπορούμε” Αναστάσιο (Σούλη) Καζαντζίδη, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σαρβανίδης επισήμανε τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαϊάς στον χώρο εξ αιτίας των σωρών των ξερών φύλλων των κυπαρισσιών.

Σε παρέμβασή της η δημοτική σύμβουλος Καλλισθένη Πάκα υπογράμμισε το απαράδεκτο φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απόθεσης κάθε είδους απορριμμάτων, ακόμη και ογκωδών, έξω ή σε κάποια απόσταση από τις σκάφες και τους κάδους, που βρίσκονται εκεί, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο σημείο της δυτικής εισόδου του κοιμητηρίου.

Απαντώντας, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κατερίνα Γιαννακούλα – Ζιούτα ανακοίνωσε γιά το θέμα του προσωπικού, ότι τοποθετήθηκε μέσω συμβάσεων οκτάμηνης διάρκειας, ενώ απέδωσε το παχύ “στρώμα” φύλλων κυπαρισσίων στο ότι το προσωπικό δεν εργάζεται τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ “τις καθημερινές δεν υφίσταται πρόβλημα”.

Τέλος, η κ. Γιαννακούλα – Ζιούτα αναφέρθηκε και στην ατομική ευθύνη, τονίζοντας το ότι και οι ίδιοι οι πολίτες οφείλουν να νοιάζονται γιά την καθαριότητα και ευπρέπεια των κοινοχρήστων χώρων, “καλλιεργώντας” την ανάλογη συνείδηση, ώστε να μην τους ρυπαίνουν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]