Κοινωνία

Αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στην μνήμη του ήρωα εφέδρου ανθυποσμηναγού Σ.Μαυροματίδη

Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12.3.23, στον εν λόγω οικισμό της κοινότητας Αξιούπολης.

Η συγκεκριμένη ονοματοθεσία οδού έγινε, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης στον χαιρετισμό του, «ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής αλλά και ως σύμβολο ασίγαστου πάθους για την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας».

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας έκαναν ο κ. Σιωνίδης και ο εκπρόσωπος της οικογένειας Επαμεινώνδας Μαυροματίδης.

Νωρίτερα τελέσθηκε στον ιερό ναό Προφήτου Ηλιού του οικισμού επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του φονευθέντος την Τρίτη 11 Μαρτίου 1941 ήρωα εφέδρου ανθυποσμηναγού, ιπτάμενου, Στέφανου Μαυροματίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο υποδιοικητής της 350 ΠΚΒ ως εκπρόσωπος του Α/ ΓΕΕΘΑ, ο υποδιοικητής της 33ης Μ/Κ ταξιαρχίας πεζικού, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Πολυκάστρου Πολυκάστρου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, αντιδήμαρχοι της ΔΕ Αξιούπολης, ο πρόεδρος και μέλη του τοπικού συμβουλίου Αξιούπολης, ο πρώην δήμαρχος Παιονίας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου Πηγής και του συλλόγου Ποντίων Αξιούπολης «Τραντέλλενες», εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης Συλλογής Ιστορικών Στοιχείων «Κηρύκειον» και κάτοικοι του οικισμού.

Τις τιμές κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων απέδωσαν η φιλαρμονική του δήμου Παιονίας και άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε μικρή δεξίωση από τον πολιτιστικό σύλλογο Πηγής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]